Szárszó 2021

Augusztus 26-29. között, egy év kihagyás után ismét megrendezésre került a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Balatonszárszón a Soli Deo Gloria Konferenciaközpontban idén a globalizmus témájával foglalkoznak.

„Szárszónak régről hozott öröksége van, méghozzá a református értelmiség párbeszéde, amely hiszem, nem pusztán elemzője, hanem alkotója és formálója, nemcsak a hazai református, hanem az össztársadalmi közéletnek." – fogalmazott Pásztor Dániel püspök a konferenciát megnyitó beszédében. A Zsinat lelkészi alelnöke még azt is hozzátette: "Ami itt elhangzik, szolgálja azt a célt, hogy egyházunk és egész nemzetünk helyzete előre mozduljon. Kívánom, legyen ez a néhány nap a párbeszédnek és a vitának helye, amely közösségeinket előrébb viszi."

kép

A nagy múltra visszatekintő konferenciát a Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány 2017-ben indította újra. A 2020-as konferencia a járványhelyzet miatt nem került megrendezésre. Az idei konferencia témája: A globalizmus – világkormányzás vagy világmegváltás?

kép

A négynapos rendezvényen kerekasztalbeszélgetések, előadások, plenáris beszélgetések várják az érdeklődőket. A globalizmus kérdéskörében szó lesz többek között a nemi identitásról, a család fogalmáról a digitális világban, zöld mozgalomról, református identitásról, és a covid-19-ről. Azoknak, akik nem tudnak személyesen részt venni a konferencián, lehetőségük van élőben követni a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány honlapján.

Ezen a linken az élő közvetítés mellett megtalálható a konferencia teljes programja is.

A konferenciával kapcsolatos további beszámolokat olvashatnak a reformatus.hu oldalon.