Szabadtéri Evangelizáció Boldván

Augusztus 31-én már 10. alkalommal rendezték meg Boldva főterén, a Monostor téren a Szabadtéri evangelizáció és Keresztyén találkozót. Az igehírdetésen túl valóban találkozó, ugyanis az ország minden részéből, különböző felekezetű testvérek jönnek össze. Az ökumenikus rendezvény célja a közösségépítés és az evangélium hirdetése. Olyan jó látni, amikor emberek évek óta nem találkoznak, itt pedig újra összefutnak.

A szabadtéri evangelizáció ötlete, a Boldvai Aludttej Fesztivál kapcsán merült fel. A gyülekezet és lelkipásztorai úgy gondolták, ha már vasárnapra is itt marad a színpad a Templom előtti téren, miért ne használhatnák arra, hogy egy kulturális rendezvény után egy Istent dicsőítő alkalmat tartsanak.

Az önkormányzattal jó kapcsolatot ápoló gyülekezet okán az évek során a két esemény külön válhatott egymástól. Hiszen a színpadot bármikor felállítatja a polgármesteri hivatal ezzel is támogatva a gyülekezet ügyét. Így találtak saját időpontot az evangelizációnak, ami általában június első szombatja. Idén a Miskolcon megrendezett Ez az a Nap rendezvény miatt került át augusztus 31-re az esemény. Az éppen jubiláló esemény már kinőtte az elnevezését, hiszen mára nemcsak Észak-Magyarországról, hanem az egész országból, sőt a határon túlról is érkeznek résztvevők Boldvára.

IMG_8987

A jubileumi alkalmon az egybegyűlteket Szabóné Tóth Judit polgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy az esemény és a község gyülekezeteinek együttműködése ékes példája annak, hogyan építhetünk falak helyett hidakat. Ez után Prókai Árpád helyi lelkipásztor igei köszöntése hangzott el a 42. zsoltár alapján. Az alkalomért Komáromy Károly nyugalmazott baptista lelkipásztor imádkozott. A dicsőítő szolgálatot a Miskolci Golgota gyülekezet vállalta.

Bizonyságtevések, a Sajósenyei Fogyatékos otthon lakóinak szolgálata, zsíros kenyér, sok szeretettel készített sütemény, a gyerekeknek felállított ugrálóvár, és a híres Boldvai limonádé tette tartalmassá és felejthetetlenné a rendezvényt.

IMG_9028

Sebestyén László Ede köröstárkányi református lelkipásztor evangelizációs igehirdetése nagy hatással, reménység szerint életváltoztató hatással volt a résztvevőkre.

A napot a jelenlevő, különböző felekezetből résztvevő lelkészek, pásztorok áldással megtöltött imádsága zárta. Egyenként vagy családostól álltak meg az emberek imakéréseikkel a szolgálattévők előtt. Ismét átélhettük az elmúlt évekhez hasonlóan Isten jelenlétének megtapasztalását:

"Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük."
Kép5

A nagy hőségben a résztvevők között legyezőket osztottak, amelyeket a baptista gyülekezet koreai önkéntesei készítettek. A lelki feltöltődés mellett a gyerekek számára bibliai játékok és ugrálóvár is biztosított szórakozást.

Az Ébredj, Észak-Magyarország szabadtéri evangelizáció már tíz éve bizonyítja, hogy fontosak az ilyen közösségi alkalmaknak, ahol lelkileg feltöltődhetnek a résztvevők.