Segítséget nyújt a református egyház az ukrajnai válságban

Adománygyűjtés

Élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíti a Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálata az ukrajnai háborútól szenvedőket. A lelki vezetők eközben imára buzdítanak a békért, és folyamatosan kapcsolatot tartanak a kárpátaljai testvérekkel, teljes támogatásukról biztosítva a helyi közösséget.

Már kora reggel útnak indított 800 kilogrammnyi élelmiszersegélyt a Magyar Református Szeretetszolgálat az ukrán-magyar határ felé. A szervezet ezzel párhuzamosan országos adománygyűjtésbe kezdett a rászorulók megsegítésére. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához, de az interneten is van lehetőség adakozni:

https://adomany.jobbadni.hu/kampanyok/38

Azok, akik közvetlen utalással segítenének, a CIB Banknál vezetett folyószámlára küldhetnek felajánlást:

CIB 10702019-85008898-51100005

https://tirek.hu/admin/pages/3629/unpublish/

mrsz02

Balog Zoltán és Fekete Károly református püspökök közben folyamatosan kapcsolatot tartanak a Kárpáraljai Református Egyházkerület püspökével, Zán Fábián Sándorral. Az egyházi vezetők biztosították a helyi közösséget, hogy amiben csak tudnak, segítenek. Hozzátették: imáikban hordozzák őket és valamennyi, a fegyveres konfliktustól szenvedő embert, egyben közös imádságra buzdítottak a mielőbbi békéért.