"....a növekedést az Isten adja!"

Parasznyai nyári tábor

Július utolsó teljes hetében napközi gyerektábort tartottak a Parasznyai Református Egyházközségben. Rácz Ilona lelkipásztor beszámolóját olvashatják.

A Parasznyai Református Egyházközségben 2024.07.22-től 07.27-ig napközis gyermektábort szerveztünk. Évtizedek óta kihagyhatatlan esemény ez gyülekezetünkben. Az idei alkalomra átlagban kb.29-35 gyermek jött el.

Parasznya3

A parókia és a templom kertje egybefüggő terület, amely alkalmas volt a focira, számháborúra, bújócskára. Naponta új bibliai történet vitt közelebb az Úr Jézus Krisztushoz. Minden történethez tartozott egy aranymondás, melyet, ha másnapra sikerült elsajátítani, pontot lehetett gyűjteni vele a hétre készített kis füzetbe. Az összegyűjtött pontokat a hét végén kis ajándékokkal jutalmaztuk. A presbiternők kivették részüket a konyhai teendőkből.

Parasznya1

Finom sütemények, szendvics, üdítő adott még több lendületet a játékhoz, a történetek tanulásához. Kézműves foglalkozásra is alkalmunk nyílt, egy önkéntes ajánlkozó személyében, aki kulcstartó készítésére ösztönözte a gyerekeket. Egy másik önkéntes pedig a rajzolást felügyelte. A VISZ munkatársa és segítői tették színessé a hetet. A Tiszáninneni Református Egyházkerület anyagi támogatásának köszönhetően lett gazdagabb a hetünk.

A tábor zárása után az egyik gyermek megfogalmazta a hétről alkotott véleményét. Jó volt nagyon, kár, hogy csak 5 napig tartott. Reméljük, hogy az itt szerzett lelki táplálék nem csupán 5 napig fog tartani. A magvetés megtörtént, a növekedést az Isten adja. Cselekedje meg, szívből kívánjuk!

Parasznya2