Olimpia Dél-Borsodban

Családi Nap Nemesbikken

Lassan elhalkulnak a párizsi Olimpia utórezgései, el nem halványítva mindezzel nemzeti sportolóink ragyogó érdemeit.

Mi azonban Nemesbikken és Hejőbábán nagyon szívesen emlékszünk vissza a két dél-borsodi kistelepülés nyári hittanos táborára, amelyet az Olimpia évében - az Olimpia jegyében tartottunk meg.

Az olimpia olyan nemzetközi esemény, amelyre figyel az egész világ, a sikeres részvétel egy sportoló pályájának csúcsát jelenti, és ez az a hely, ahol kiemelten fontossá válnak olyan értékek is, mint a szabályos versenyzés, a sportszerűség, a bajtársiasság, az ellenfél tisztelete.

Nemesbikk-Hejőbába táborok és Családi Nap (5)

Olimpiai Táborunk fő célja az volt, hogy az olimpia világán és annak értékein keresztül a gyermekeket az Úr Jézushoz, a Győzteshez vezessük, aki a valódi győzelmet adja.

Június 24-től Nemesbikken, július 8-tól egy egész héten át Hejőbábán, összesen 200 gyermek vett részt a táborunkban. Hála legyen érte Istennek!

Nemesbikk-Hejőbába táborok és Családi Nap (18)

Délelőttönként Pál apostol élete, és tanításai vezettek bennünket a helyes úton Jézus felé. Délutánonként fantasztikus programok segítségével mértük össze az erőnket és az ügyességünket: warrior futam, akadályverseny, kémiai kísérlet, fergeteges vízicsata, habparty, buszkirándulás, az olimpiai láng meggyújtása… felsorolni sem lehet az élményeket, amelyekben 2 helyszínen 2 teljes héten át részünk lehetett.

Nemesbikk-Hejőbába táborok és Családi Nap (15)

A két gyülekezeti tábor között Családi Napot tartottunk, amelyen fellépőként és bizonyságtevőként Andelic Jonathan, keresztyén magyar dalszerző, előadó, az X-Faktor, A Dal 2021 és A Dal 2022 tehetségkutató műsorok döntős versenyzője volt a meghívott vendégünk.

Boldogan énekeltük Jonatánnal:

Jézus mindig állja, amit ígér,

Bízz csak benne, soha ne félj,

Bármi volt, bármi van, az Úrra nézz!

Nem hagy el, Ő ott van a szemed előtt

Isten vezet, te követed őt

Meg ne állj, menj tovább, míg a célba érsz!

A táborokért és a Családi Nap lehetőségért szeretném ezúton is kifejezni szívből jövő köszönetünket a Tiszáninneni Református Egyházkerületnek!