Ökumenikus Világimanap

Március 3-án Miskolcon, este öt órától ismét megrendezésre került az Ökumenikus Világimanap, melynek liturgiáját idén Tajvanban élő keresztény testvérek készítették el.

Az ázsiai szigetországot bemutató prezentációt Hangóné Birtha Melinda, református lelkipásztor tartotta. Az imanapra összegyültek az ország földrajzi megismerésén túl az ott élő emberek kitartását és kultúrájába is betekintést nyerhettek. Ezt követően Sándorné Povazsanyecz Gyöngyi - evangélikus lelkész vezetésével kvízjátékban vehettek részt az egybegyültek.

VIN_030404

Ökumenikus Világimanap röviden

Ezt követően Sándorné Povazsanyecz Gyöngyi - evangélikus lelkész vezetésével kvízjátékban vehettek részt az egybegyültek.

Az imanap gyökerei a 19. századra nyúlnak vissza, amikor sokan imádkoztak Észk-Amerikában az egységért és a század végén különböző felekezetek a missziói munkáért imádkozva létrehoztak egy közös imanapot. É-Amerikában a Nők ökumenikus Missziói mogalma 1926-ban hívta fel az embereket, hogy tartsanak világimanapot, így az első imanap 1927-ben került megtartásra. világszerte. A keresztyén nők megértették, hogy egyenlő partnerek, egy világra kiterjedő testvériség tagjai, akik megoszthatják egymással örömüket és bánatukat.

Ha többet szeretnél megtudni kattints ide!

Ezt követően a Nőszövetség, illetve a belvárosi gyülekezetekből református, evangélikus és görög katolikus lelkipásztorok együtt tartották az ökumenikus liturgiát, amibe a gyülekezet is bekapcsolódott.

VIN_030406

Meleg Attila

Az igei szolgálatot idén Meleg Attila, a Miskolc-belvárosi Református Egyházközség vezető lelkésze végezte. A lelkipásztor rámutatott vajon mi mit mutathatnák a tajvani és a más országokban élő testvéreknek, ha Magyarországról szólna az a bizonyos világimanapi füzet. Az imával kapcsolatban kiemelte, hogy a békéért és a vigasztalásért való könyörgésen túl, imádkoznunk kell az ébredésért, nem csak Miskolc, hanem az egész világ ébredéséért, hogy minél többen találjanak rá Isten iránymutatására. Arra az iránymutatásra, ami mindannyiunk igazi remenysége.

Az igehírdetés után áldás, közös imádsággal és énekléssel zárult a liturgia, majd egy kis szeretetvendégséggel zárult a világimanapi alkalom.