Nyári programok Bodrogolasziban

2022 nyarán különféle programokkal színesítették a Bodrogolaszi gyülekezet életét.

Június 12-én hálaadó istentiszteletet tartottunk annak apropóján, hogy Isten kegyelméből megújulhatott a templomtorony, a templomudvar, és gyönyörű kerítés valamint térkövezett rendezvénytér veszi körbe a szívünknek oly kedves templomot, amely Magyarország Kormányának Támogatásával, az EEÖR-KP-1-2021/1-000606 azonosítószámú pályázat keretében valósult meg. Együtt ünneplésre hívtuk ez alkalommal a Bodrogolasziból elszármazott reformátusokat, akik szép számmal el is a fogadták a meghívásunkat. Az istentiszteleten Nagytiszteletű Mészáros István esperes Úr hirdette az igét. Az istentiszteletet követő szeretetvendégségen alkalma volt a jelenlegi és az elszármazott gyülekezetnek a kötetlen beszélgetésre és a régi emlékek felelevenítésére.

IMG-0f1da57ad1cd61f6727510bdda195588-V

A Crescendo Nyári Akadémiának minden évben a hozzánk közel eső Tokaj ad otthont, és mivel kedves gyülekezeti tagjaink (Füzesséry házaspár) az akadémia fő szervezői, ezért a gyülekezetből két alkalommal egy kisebb csoport látogatott el, hogy részt vegyen a gálakoncerten, valamint a kreatív istentiszteleten. Minden résztvevő maradandó élményekkel érkezett haza.

Augusztus 6-án gyülekezeti kirándulásra indult egy mikrobusznyi csapat Mészáros Ildikó közösségszervezőnk vezetésével. A kirándulás állomásai: Vizsoly, Göncruszka, Boldogkőváralja és Erdőbénye voltak. Este kellemesen elfáradva, de élményekkel gazdagon tértünk haza.

Azért, hogy az apróbbak se maradjanak közösségi élmény nélkül, napközis gyermektáborunk volt augusztus 15 - 21-ig. Ezen a héten a gyerekek azon túl, hogy igei tanítást kaptak, kipróbálták azt, hogy milyen a természetes anyagokkal dolgozni: nemezeltek, fából, papírból is szép dísztárgyakat, valamint mézes sütiket is készítettek. De belefért a hétbe 2 nap kirándulás, és egy teljes nap szórakozás ugrálóvárral, lufihajtogatással, óriásbuborék fújással. A táborhét augusztus 21-én zárult dicsőítő istentisztelettel, ahol a gyerekek a héten tanult énekeket bemutatták a gyülekezet közössége előtt. (Dicsőítő istentiszteletet egyébként havi rendszerességgel tartunk.) Ez a program is Magyarország Kormányának Támogatásával jött létre, az Egyházi közösségi célú programok 2022. évi támogatása keretében, EKCP-KP-1-2022/3-000775 azonosítószámú, Aki mást felüdít, az maga is felüdül címmel. Hála és köszönet Magyarország Kormányának a jószívű támogatásért.

Idei nyarunk utolsó programja a Tiszáninneni Református Egyházkerület a ,,Felhívás a gyülekezeti programok támogatására 2022.” pályázat keretében három egyházközség, Sárazsadány, Vámosújfalu és Bodrogolaszi összefogásával valósult meg. Az augusztus 27-én megrendezésre kerülő dicsőitő délutánon az ELSŐ LÉPÉS zenekar adott unplugged koncertet a megjelentek örömére és Isten dicsőségére.

Azt gondolom, Isten kegyelméből színes nyarat tudhatunk magunk mögött. Élményekkel gazdagodva és feltöltekezve vághatunk neki az őszi- téli időszaknak.