Megjelent: Juhász Zsófia élete és diakóniai munkássága

Juhász Zsófia (1928–1990), akit szinte mindenki Zsó néninek ismert, az egyik legmeghatározóbb személyisége a 20. századi magyar református szeretetszolgálatnak, diakóniának.

kép Ebben a könyvben – amelynek első kiadása a református Szeretetszolgálati Iroda Diakóniai Könyvtárának köteteként jelent meg – egy rövid bevezető tanulmány foglalja össze Juhász Zsófia életét és diakóniai munkáját, majd pedig bőséges szöveggyűjtemény osztja meg azt a szellemi örökséget, amit írásban is ránk hagyott, összegyűjtve írásait, prédikációit és a vele készült interjúkat.
„Mindannyiunknak felejthetetlen az a lelkesültség, amellyel a legjelentéktelenebbnek tűnő dolgokról is tudott beszélni. Számára nem jelentett ellentmondást az elméleti teológia és a diakónia mindennapi gyakorlata közötti feszültség, mert mindent annak rendelt alá, hogy Krisztus kicsinyeit, az egyház kincseit (...) mindenki a tőle telhető legjobb módon szeresse, és gondjukat viselje. Remélem, ez a kötet azoknak is fontos kapaszkodót nyújt saját küldetésük mélyebb és teljesebb betöltésére, akik személyesen nem ismerhették őt.” (Bölcskei Gusztáv Ajánlásából)

Birinyi-Kothencz Júlia szerk.
Juhász Zsófia élete és diakóniai munkássága
Kálvin Kiadó, 2016; ISBN 978 963 558 328 7; kartonált; A/5; 384 oldal