Megjelent a reForrás húsvéti száma

„…múlik a sötétség, és már fénylik az igazi világosság.” címmel olvashatják a ReForrás Magazin húsvéti számának meditációját az érdeklődők Gazsiné Vízi Éva Felsődobsza-Ináncs gyülekezetek lelkipásztorától. Folytatjuk református identitásunk keresésére és újrafelfedezésére indított sorozatunkat, amiben Nagy Károly Zsolt református teológus, antropológus gondolatai kalauzolnak bennünket.

kép

Élő Teológia rovatunkban Füsti-Molnár Szilveszter rektor gondolatai segítenek abban, hogy az Apostoli Hitvallás sorai mögé tekintsünk.

Mit tehetünk párkapcsolatunk boldogságáért? – ezzel a témával foglalkozik lelkigondozói rovatunk, melyben Dányi Zoltán lelkigondozó-lelkipásztor 10 konkrét megoldási javaslattal is szolgál arra nézve, milyen módszerekkel hozhatjuk vissza az örömöt kapcsolatunkba.

Történet és recept rovatunkban kenyérben sült sonka és tormahab recepttel kedveskedünk, melynek apropója természetesen most is egy történet, aminek címe: Kettő az egyben.

A lap hasábjain természetesen kiemelten foglalkozunk a négy egyházmegyénkben történt eseményekkel, a gyülekezeti beszámolók sorát pedig minden esetben egy-egy esperesi üzenet kezdi meg.

Egyházkerületünk területén működő református intézményeink is beszámolnak a karácsony óta eltelt időszakról, mindezek mellett református a-z-ig rovatokkal, cserkész sarokkal és még sok érdekességgel kínáljuk lapunkat minden érdeklődő Olvasónak!

A lapot keresse lelkipásztoránál. Ha gyermeke református intézménybe jár, érdeklődjön az iskola vezetésénél, egyéb esetben a szerkesztőség címén juthat hozzá a laphoz:

3525 Miskolc, Kossuth u. 17., srlszerk@gmail.com

Lelkipásztorok a lapot az egyházmegyei referensektől szerezhetik be:

Abaúji egyházmegye - Mező Arnold - 30-686-3645

Borsod-Gömöri egyházmegye - Kósa Enikő - 30-483-3295

Egervölgyi egyházmegye - Hajnal András - 30-473-3271

Zempléni egyházmegye - Baksy János - 30-682-8935

Rácsok András

felelős szerkesztő