Megemlékezés Sajószentpéteren

Emlékezés és hálaadás Jánosdeák Mátyás születésének 120. évfordulóján

Július 31-én Jánosdeák Mátyásra, a gyülekezet egykori kántortanítójára és iskola igazgatóra emlékeztek Sajószentpéteren a református Nagytemplomban.

jánosdeák házaspár

Jánosdeák házaspár

Jánosdeák Mátyás 1902. Augusztus 1-jén született Sajógömörben. Tanulmányait Sárospatakon végezte, majd Tornalján volt tanító. A II. Világháború után arra kényszerült, hogy áttelepüljön Magyaroszágra. Sajószentpéteren telepedett le, ahol nem csak a gyülekezet életét, hanem a város kulturális életét is felpezsdítette.

Spéter-Nt megemlékezés_4

A gyülekezet és a város Isten iránti hálával emlékezett vissza az egykori gyülekezeti tagra, kántortanítóra és iskola igazgatóra, akinek a családja - gyermekei, unokái, dédunokái - is résztvettek az istentiszteleti alkalmon. Az igét nagytiszteletű Marozsák Dániel hirdette a Jer 29, 4-7 alapján.

Spéter-Nt megemlékezés_8

Jánosdeák Mátyásra nagytiszteletű Horváth Barnáné Perjéssy Márta emlékezett. Az alkalmon a Cantus Firmus egyházkerületi kórus énekelt. Orosz Marianna és Jánosdeák Mária - az unoka és a legkisebb lány gyermek - szintén énekszóval, illetve orgonajátékkal tette színesebbé a megemlékezést. A család nevében köszönetet mondott Jánosdeák Kristóf dédunoka.

Az alkalom szeretetvendégséggel zárult az ősi parókián.