Legszebb emlék, kudarc és tervek...

Az óév és újév küszöbén arra vállalkoztunk, hogy megszólítsuk az egyházkerület és az egyházmegyék elöljárólit arról, hogy mire emlékeznek szívesen az elmúlt évből, van-e olyan terület, melyet kudarcként éltek meg, illetve a 2016-os tervekről is érdeklődtünk. Szőnyi Tamásnak a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperesének válaszai következnek.

Emlék, ami a legszebb volt…

Felsorolni is nehéz azt, ami eszünkbe jut, hogy együtt folytathatjuk szolgálatunkat Isten kegyelméből. Hálaadónapok, ünnepi alkalmak, egyházlátogatások, beteglátogatások kórházban, vagy otthon. Külön látogatás, találkozás lelkipásztor testvérekkel, családokkal „nem hivatalosan”.

kép

Az egyik legszebb alkalom a 25 év után ismét megtartott „Presbiteri nap” volt, amikor a Miskolc-Felsővárosi Egyházközség templomát teljesen megtöltöttük lelkipásztorok, gondnokok, presbiterek, akikkel együtt akartunk lenni, Igét hallgatni és tanulni, hogy missziói szolgálatunkat jobban betöltsük. Együtt nyitott szívvel örülni, épülni testvéri közösségben.

Személyes hálaadás a Bőcsön eltöltött 25 esztendőért a gyülekezet közösségében.

Kudarc…

Egy alkalommal egyeztető megbeszélést kezdeményeztünk egy gyülekezeti probléma kapcsán, de egy valaki értetlensége, hajthatatlansága miatt mindenki rossz szájízzel állt fel a végén…

Tervek…

„Az én orcám menjen-é veletek, hogy megnyugtassalak?” (II. Mózes 33:14.).

IGEN!!! A megszokott feladatokat is lehetne sorolni, mert azokat is „tervezni” kell. Az időbeosztás még feszítettebb lesz, főleg ősztől a teljes 1-8. osztályig jövő „kötelezően választott” hit-és erkölcstan órák miatt. Eleget kívánunk tenni korábbi vállalásainknak, közgyűlési határozatainknak, hogy a ránk bízott, és senki más által el nem végezhető missziót a küldő Úr dicsőségére 2016-ban is betöltsük hűségesen.

Isten segítsen ebben!

Bőcs, 2016. eleje

Szőnyi Tamás esperes

Borsod-Gömöri Egyházmegye