Kreativitás verseny a Tompában

2016. november 18-án immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Tompa Mihály Református Általános Iskola kreativitás versenye Öteletelő – Ötlet elő! címmel. Mint ahogyan az elnevezés is jelzi, a verseny legfontosabb célja az alkotás örömének felfedeztetése, a kreativitás kibontakoztatása, nem utolsó sorban a református általános iskolák közötti jó kapcsolat erősítése.

A vetélkedő sikerét mi sem jelzi jobban, minthogy 10 református általános iskola 22 csapatának 88 tanulója mérte össze tudását matematikai és magyar nyelvi játékos feladatokban, ahol is az ötletesség a találékonyság állt a középpontban. A vetélkedő üzenete - mint ahogyan Ábrám Tibor főgondnok úr kiemelte megnyitó beszédében -, az összetartozás, a csapatszellem erősítése és az együtt gondolkodás öröme.

kép

A csapatokat kísérő tanárok és a Kazincbarcikai Tankerület pedagógusai a versennyel egy időben Róka Sándor Rátz Tanár Úr Életműdíjas matematikus előadásán vehettek részt, melynek témája a motivációs bázis erősítése volt „Róka fogta csuka” címmel. A neves matematikus – matematika tanár élményszerű, magával ragadó, ugyanakkor gondolkodásra serkentő, a mindennapi gyakorlatban kitűnően alkalmazható ötleteket, trükköket, sőt bűvészmutatványokat is mutatott az érdeklődők számára.

kép

A vetélkedő végén kreatív játékokat próbálhattak ki a tanulók az Eszterházy Károly Egyetem matematika tanszékének adjunktusa, Oláhné dr. Téglássy Ilona és három egyetemista hallgató közreműködésével.

kép

A találkozóra ötletesebbnél ötletesebb előzetes projekt munkák készültek a „Játék” jegyében, melyek nagy sikert arattak mind a felnőttek mind a gyerekek körében.

Székelyné Amászta Enikő

igazgatóhelyettes, tehetségkoordinátor