Jótékonysági bál Göncön

Február 4-én, Göncön, Református Jótékonysági Bált tarottak már negyedik alkalommal.

A legelső jótékonysági bál célja, 2019-ben a leégett Ráday Kollégium helyreállítása volt. A jótékonysági esemény azóta is évről-évre megrendezésre kerül. A rákövetkező években külföldön tanuló lelkész diákot támogattak, majd a háborús helyzet miatt, a Beregszászi Református Egyházközséget.

Idén, a rendezvénynek is helyet adó gyülekezeti ház fejlesztésének támogatása volt a kitűzött cél. A bálon összegyűjtött adományokból berendezési eszközökre és egy hűtő kamrára szeretnének beruházni. Szombat este több, mint 70 fő gyűlt össze a jótékonysági bálra. A bál díszvendége volt Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke és Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő is.

01JB

Forrás: Dr. Hörcsik Richárd oldala/ Facebook

Jánvári Béla a Gönci Református Egyházközség lelkipásztora nyitóbeszédében arról szólt, hogy mindennek rendelt ideje van. Vissza tekintett az elmúlt néhány évre, amelyek alatt eddig nem látott eseményeknek lehettünk tanúi - és kiemelte - Ezek az évek jól mutatják, hogyan képes Isten egyszerre elvenni és adni. De a nehézségek mellett ugyanúgy megvan a hála ideje is, a háláé, ami adakozásban is megmutatkozhat. - tette még hozzá az egyházközség lelkésze.

05JB

Forrás: Dr. Hörcsik Richárd oldala/ Facebook

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő megköszönte az egybegyűlteknek az elmúlt években tanúsított közös gondolkodást és munkát. Gondolva a jótékonysági bálok mellett a Hernád-völgyében való közös munkálkodásra.

Pásztor Dániel püspök köszöntőjében arról beszélt, hogy van létjogosultsága az ilyen fajta közösségi eseményeknek és ünneplésnek. Mert a közös szórakozás, kikapcsolódás fontos, a közös célért való cselekvés pedig még inkább.

A köszöntéseket követően a Zemplén táncegyüttes népi táncokból mutatott ízelítője után táncházat tartottak és tombola is várta bálozókat. A lelkipásztor elmondása szerint az estébe nyúló esemény teljesítette minden kitűzött célját.