Ismét megnyílt a Nyilas Misi ház adományboltja

A külföldön népszerű "charity shop"-ok mintájára létrehozott üzletbe felajánlásként használt felnőtt- és babaruhákat, könyveket, valamint játékokat várnak, amiket aztán jelképes áron adnak tovább.

A kezdeményezéssel rászoruló családokon szeretnének segíteni, a befolyt összegből pedig programokat szerveznek a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség égisze alatt működő intézményben. Csögör Orsolya beosztott lelkipásztor érdeklődésünkre elmondta, hogy a kezdeményezés 2012-ben, pályázati támogatással indult, és azóta - a nyári időszakot leszámítva - folyamatosan működik. Az adományokat hétfőtől péntekig, 12 és 18 óra között lehet eljuttatni a Kossuth utca 15. szám alá, ahol a betérők igés füzeteket kapnak ajándékba.

Csögör Orsolya a Nyilas Misi ház két őszi programjára is felhívta a figyelmünket: szeptember 21-én ismét megnyitotta kapuit a keresztyén játszóház, ahol kéthetente szerdánként mondókákat, énekeket tanulhatnak a 0-3 éves kor közötti gyerekek. A hónap végén pedig evangelizációs sorozat indul Kiss László pestszentlőrinc-szemeretelepi lelkipásztor közreműködésével, melynek témája a Jézushoz vezető út három állomása lesz. Az alkalmaknak a református egyházkerületi székház ad majd helyet.

A programokkal kapcsolatban bővebb információ a www.nyilasmisi.hu oldalon olvasható.

Kojsza Péter, tirek.hu