Iránytű a szeretet

Hagyományaihoz híven idén is újévi fogadást rendezett a Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolcon, január 9-én. Az elnökség minden évben köszönetet mond lelkipásztoroknak, intézményeknek, szervezeteknek és képviselőiknek az eddigi, sikeres együttműködésért.

A rendezvényt a 89. zsoltár eléneklése után Csomós József köszöntője nyitotta, aki elmondta, az újévi fogadáson olyan barátságok és kapcsolatok születnek, melyek hosszú időre meghatározóak.

kép

"Nem csak együtt jöttünk eddig, hanem együtt is megyünk tovább az úton. Csak akkor nem tévesztünk célt, ha mindig meghalljuk a hívó szót" – hangsúlyozta Csomós József, aki Áder János köztársasági elnök újévi gondolataira utalva arra buzdított, hogy 2016 iránytűje a "kézzel fogható, testet öltött" szeretet legyen. "Az új év realitása, hogy meg fogtok fáradni. Ne áltassátok magatokat, fogjátok érezni, hogy már-már elviselhetetlenül meg vagytok terhelve, de ha keresitek a megnyugvást, a csendességet, akkor elér hozzátok a hívó szó."

kép

Ábrám Tibor tiszáninneni főgondnok pohárköszöntőjében a hálatelt szív mellett a bibliai talentumos gazda bölcsességét kívánta az új évre. "Méltányos befektetés nélkül nincs méltányos emberi tevékenység és nincs méltányos haszon!" Azt kérte, hogy 2016-ban Jákóbhoz hasonlóan ragaszkodjunk makacsul Isten áldásához, hogy "mi is áldássá lehessünk egymás és közösségeink számára".

kép

Pásztor Dániel lelkészi főjegyző a portálunknak adott videointerjúban a hálaadásra helyezte a hangsúlyt. "Hiszem, hogy azokon a helyeken, ahol Isten igéit hirdethettem és az egyházkormányzatot gyakorolhattam, az Ő segítségével és erejével tettem!" Hozzátette: az egyházkerület működéséhez szükséges alapokat már lerakták, ezért a következő évek kihívása az lesz, hogy a meglévő kereteket lelki tartalmakkal töltsék meg.

kép

Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő kérdésünkre válaszolva az egyházkerület és választókerülete együttműködéséről beszélt. Mint mondta, közös céljuk az "abaúji és a zempléni emberek felemelkedése", ehhez és a térség fejlesztéséhez a református egyház, az egyházközségek és a gyülekezeti tagok közreműködésére is számít.

Kojsza Péter