II. Sajószentpéteri Evangéliumi Nyílt Nap

2024. szeptember 21-én „Evangéliumi nyílt napra” hívtuk Sajószentpéter lakosait. Egy nyílt napnak az a sajátossága, hogy azon bárki részt vehet, tájékozódhat mindenféle kötelezettség nélkül, és később dönthet arról, hogy csatlakozik-e vagy sem a meglátogatott szervezethez.

Mi is azért szerveztük ezt az egyházi nyílt napot, mert egy ilyen nap nagyszerű alkalmat kínál arra, hogy bemutassuk egyházainkat/gyülekezeteinket azoknak, akik még nem ismernek bennünket; ugyanakkor egy ilyen rendezvény megerősítheti a tevékeny egyháztagokat és a kevésbé tevékenyeket is! A tavalyi esztendőben tartottuk az első nyílt napunkat, akkor dr. Csókay András orvosprofesszor tartott érdekes előadást az orvosi munkája során megélt hittapasztalatairól, és akkor, az alkalom végén be is mutatkoztak a szervező gyülekezetek, egy kicsit hirdetve/ajánlva is magunkat szórólapok ill. brosúrák segítségével.

Sajószentpéter-Bánya (4)

A helyszínválasztással, azzal, hogy kiléptünk a templom falai közül, és a városi sportcsarnokban gyűltünk össze, azt akartuk üzenni, hogy felekezetre való tekintet nélkül bárki eljöhet, aki érdeklődik Isten dolgai iránt, és meghallgathatja azt az üzenetet, amit mi, keresztyének 2000 éve hirdetünk már. Bízunk benne, hogy aki eljött, annak hatással volt az életére az, amit hallott, és jobb emberekké, jobb házastárssá, jobb szülőkké, jobb gyermekekké, jobb munkatársakká válhattak ezáltal. Szerettük volna, hogy amit látnak és hallanak az emberek, az meggyőzi őket arról, hogy milyen fontos munkát végeznek a helyi gyülekezetek. Hogy odafigyelünk az embertársainkra, és olyan társadalmilag is fontos munkát végzünk, ami által javul az emberek életminősége, hiszen ha a szolgálatunk által az itt élő emberek nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak lesznek, akkor az életminősége is növekszik minden itt élő embernek. Jobban fogja érezni magát, és az élete rendben lesz, mert megtalálta Istenben élete értelmét és igazi célját.

spbanya

Az alkalom során énekes szolgálatot végzett köztünk László Attila Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes, aki dicsőítő dalokat énekelt a szép számú hallgatóságnak (a tervezett 100 kihelyezett szék nem volt elegendő, pótszékeket kellett betenni!), majd Nt. Prókai Árpád boldvai református lelkipásztor igeszolgálata következett, végül Orosz András bizonyságtételével zárult a nyílt napunk.

A mi célunk az volt ezzel a rendezvénnyel, hogy a város lakói betekintést nyerjenek a szolgálatunkba, és megértsék azt, hogy miért vannak jelen az egyházak/gyülekezetek a városban. Mi az az üzenet, amit mi el akarunk juttatni minden itt élőhöz. Szerettük volna a Biblia üzenetét átadni mindenkinek, aki eljött, és reméljük, hogy azokon keresztül, akik eljöttek, másokhoz is eljut majd ez a nagyon fontos üzenet, hogy Isten szeret bennünket, és jelen akar lenni az életünkben. Hisszük, hogy rendezvényünk elérte célját, és azáltal a több mint 100 ember által, aki jelen volt, eljut többekhez a jó hír, az evangélium üzenete.

Sajószentpéter-Bánya (10)

Részt vettek a szervezésben a két helyi református gyülekezet, a Bányai és a Nagytemplomi gyülekezet, valamint a parasznyai református gyülekezettel összefogva biztosítottuk az anyagi hátterét a rendezvényünknek. (Ezúton is köszönjük a Tiszáninneni Református Egyházkerület anyagi támogatását!)