Hálaadó Ónodon

Szeptember 26-án, vasárnap a megújult református templomért adtak hálát Ónodon.

A hálaadó istentiszteleten Szőnyi Tamás, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese mondott igei köszöntőt, valamint Barna Sándor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökhelyettese hirdetett igét. Az alkalmon többek között Tarnóczi József Ónod polgármestere, Csomós József nyugalmazott püspök és Molnár Pál kerületi főgondnok mondott köszöntőt.

kép

A már életveszélyesnek nyilvánított templom tetőszerkezetének cseréjét 2020 februárjában kezdték el. A közel 190 millió forintos beruházás állami támogatásból valósult meg, melyet 2020 októberére be is fejeztek.

kép

A beruházás során megerősítették a tetőszerkezetet, felújították a toronysüveget, kicserélték a nyílászárókat, valamint felfrissítették a festés is. A külső felújítás mellett a 18. században épített templom belsője is teljesen megújult.

kép

A vasárnapi alkalmon a gyülekezeti ház megújulásáért is hálát adtak. A régi parókia épületéből kialakított gyülekezeti ház a Magyar Falu Program keretei között nyerte el új formáját. Fűtéskorszerűsítés, hő és vízszigetelés, és nyílászáró szigetelés is történt a régi épületben.