Hálaadó Nyíriben

2022. június 26-án Nyíriben ünnepi istentiszteletet tartottak, melyen a templom felújításáért adtak hálát az összegyűlt testvérek.

1

Az 1787-ben épült templom az állam és a fenntartó, Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatásával újulhatott meg.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által 17 millió forintot, a Tiszáninneni Református Egyházkerülettől pedig további 1. 832.000 Ft-ot kapott a gyülekezet, hogy a templom felújítása teljes legyen. A hétvégi ünnepi alkalmon az is elhangzott, hogy ehhez a helyben élő hívek is jelentős segítséget nyújtottak, olykor saját kezük munkájával.

Ebből az összegből nemcsak a torony külső és a templom belső falai újulhattak meg, hanem injektálásos módszerrel a vízelvezetés problémáját is orvosolták, új járólapot kapott az aljzat és padfűtést alakítottak ki.

3

Az igét Főtiszteletű Barna Sándor főjegyző úr hirdette a meghívón is szereplő 1Kir 8, 29 alapján, az ünnepséget pedig Nagytiszteletű Mészáros István esperes úr vezette. Az átadón ünnepi beszédet mondott Dr. Kövér László házelnök úr, Németh Zsolt a külügyi bizottság elnöke és Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő is.

Az alkalom szeretetvendégséggel zárult.


Az alábbiakban a zempléntv összeállítását láthatják.