Hálaadó napok Cserépfalun

Július 10-én és 11-én a Cserépfalui Református Egyházközség hálaadó napokat tartott az orgona és a templombelső felújításáért. Bár a munkálatok 2020-ra befejeződtek, a járványhelyzet miatt a közös ünneplés és hálaadás eddig váratott magára.

Szombaton családi nappal ünnepelt a gyülekezet, mely minden korosztálynak kínált programokat. Az esemény reggel 9:00-kor Gordos Attila esperes áhítatával vette kezdetét, majd a délelőtt a gyerekeké volt. A karcagi Holdvirág zenekar interaktív előadása mellett közös játékok és kézműves foglalkozások várták a fiatalokat, miközben ebéddel is készültek a gyülekezet tagjai.

kép

Míg a kicsik játszottak, addig a szülők Szőke Etelka és Szőke Attila Szilárd lelkész házaspár, családterapeuták előadását hallgathatták, Konfliktuskezelés helyett kötődéskezelés címmel. A délutáni órákban kicsik és nagyok közösen vehettek részt a táncházban a Csalamádé zenekar vezetésével. A táncházat követően formabontó koncertet hallgathattak a családi nap résztvevői.

Vasárnap, délután négy órai kezdettel hálaadó istentisztelettel zárult a két napos rendezvény. A felújított orgonát Pálúr János orgonaművész szólaltatta meg a hálaadó alkalmon.Az igei szolgálatot Balog Zoltán a Dunamelléki Egyházkerület püspöke végezte a napi ige alapján, akinek személyes kötődése is van a településhez.

kép

„Az egyház feladata megtanítani a következő nemzedéket különbséget tenni a jó és a rossz között és Isten oldalára állni. Erre akkor vagyunk képesek, ha mi magunk is megtanuljuk Jézus példájából.” – fogalmazott a Zsinat lelkészi elnöke.

Az igehirdetés után Gavrucza-Nagy Emese, a gyülekezet lelkipásztora köszönte meg mindazoknak az állhatatos munkáját és közreműködését, akik valamilyen módon segítették és támogatták a templombelső és az orgona felújításának munkálatait.

kép

„Legyen ez a hajlék otthonotok és az imádság háza” - kívánta köszöntésében Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke.

Köszönetet nyilvánítottak többek között Csomós József nyugalmazott püspöknek is, aki válaszképpen felidézte a templom és az orgona felújításának történetét, mely tökéletes példája annak, hogy a jót olykor csupán egy hajszál választja el a rossztól. Kifejezte örömét és hálát adott mindazokért, akik részt vettek a templom felújításában, majd a következő szavakkal fejezte be: „Nekünk nem jár köszönet, mert nekünk a kötelességünk volt. Istené legyen a dicsőség!”