Hálaadó Mályiban

Szeptember 4-én hálaadó istentiszteletet tartottak Mályiban a református templom és az  imaház felújításáért.

A szombati alkalmon  Mátyás Sándor lelkipásztor 25 éves szolgálatáért, Mézes Csilla és Barsi Lászlóné presbiterek szintén 25 éves munkálkodásáért valamint a református templom és imaház felújításáért adtak hálát.  A közel 38 millió forintos beruházást jótékonysági koncertekből, egyházmegyei támogatásból, a gyülekezeti tagok és magánszemélyek adományából finanszírozták.

Az istentiszteleten igét hirdetett Szőnyi Tamás a Borsod-Gömöri Egyházmegye esperese, az ünneplő gyülekezetet köszöntötte Barna Sándor egyházkerületi főjegyző, és Tállai András államtitkár. „A templom Isten háza, ahova jó eljönnünk, ahol feltekinthetünk. Ide hozhatjuk el hálánkat és itt vehetjük észre Isten áldó kezének cselekedeteit. A templom az a hely ahová elhozhatjuk bűnbánatunkat és ahonnan elvihetjük a bűnbocsánatot.” – fogalmazott Barna Sándor egyházkerületi főjegyző.

kép

Mátyás Sándor lelkipásztor azt mondta az ünnepséggel kapcsolatban, hogy öröm van a szívében, amiért Isten mindenben megsegítette a gyülekezetet, majd hozzátette: - Mi tudjuk hogy csak eszközök vagyunk és hálásak vagyunk azért az Istennek, hogy bennünket is felhasznált.

kép

Tállai András államtitkár köszöntőjében a gyülekezet elmúlt 7 évéről beszélt és annak példaértékű erőfeszítéseiről. „Tisztelet és megbecsülés illeti a gyülekezet tagjait, hogy kitartó, értékteremtő, Isten dicsőségére végzett munkájuk eredményeképp megújulhatott az imaház és a templom.”