Gyermektábor Göncön!

2024. július 15-17 között immáron 12. alkalommal került megrendezésre a Gönci Református Gyermektábor - Unokatábor „Bibliai Hősök!” címmel.

A mesék és filmek világában az utóbbi időben kiemelt helyet foglalnak el a szuperhősös műsorok, így a tábor témája különösen is hívogató volt a gyermeke számára. Mintegy 40 gyermek és 20 segítő vett részt a táborban.

Megismerkedtünk bibliai hősökkel, akik hitükkel, jellemükkel, szorgalmukkal, segítőkészségükkel vagy erkölcsükkel váltak hőssé a nagy tetteik mellett. Lehetnek ők is példaképeink.

Gönc (2)

A tábor napjait egy kis mozgás nyitotta, az ifis csapat egy tábor táncot tanított meg a kisebbeknek, majd éneklés és történetmondás következett. Aranymondást is tanultunk, majd korosztályos csoportokban folytattuk az adott téma elmélyítését.

A gyermekek tízórait, gyümölcsöt és természetesen édességet is kaptak minden nap. A tízórait követően jöhetett a játék. Több csapatban versengtek a résztvevők. Az ifisek hat állomáson várták a csapatokat, hogy összemérjék ügyességüket vizes lufi dobálásban, toronyépítésben, ízlelésben, kötött szemmel való etetésben és rengeteg más izgalmas és vicces feladatban.

Gönc (6)

A záró napon a játék állomások kibővültek egy rendőrségi bemutatóval, végül hab party volt a jutalom, melyet ezúton is köszönünk, a Gönc Városi Tűzoltó Egyesületnek.

Hálával tekintünk vissza erre a néhány napra, annak minden áldására, a sok gyerekre, dolgos ifisre, adakozó és imádkozó gyülekezetre.

Jánvári Béla

lelkipásztor