Gyermektábor a Héti tó partján

Négy gyülekezet: Hét, Bánréve, Kelemér és Gömörszőlős, gyermekei táboroztak ezen az éven a Héti tópartján július 16-19 között. Szoboszlai Beáta beszámolója.

Istennek adunk hálát, hogy az idei éven megszervezhettük táborunkat július 16-19 között. Négy gyülekezet (Hét, Bánréve, Kelemér és Gömörszőlős) gyermekei vehettek részt. Helyszíne a Héti tópart volt, melyet évről-évre az önkormányzat biztosít számunkra.

Az első három nap a KOEN vakációs bibliahét Éld át! programját követve tartottuk a foglalkozásokat. A délelőtti órákban Timó VR szemüvegén keresztül megismerkedtünk a Bethesda tavi gyógyítás történetével, a tíz leprás és a kapernaumi százados szolgájának meggyógyításáról szóló történetekkel. Kézműves foglalkozásokat tartottunk a témákhoz kapcsolódóan.

Hét (7)

Ebéd után, melynek jelentős költségét a településen működő Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület vállalta át, rengeteget játszottunk. Köszönjük ezúton is a Tiszáninneni Református Egyházkerület által folyósított pályázati összeget, melyből társasjátékokat vásároltunk. Tapasztalatunk az, hogy ezek mellett tudnak felszabadultan beszélgetni és együtt lenni a fiatalok.

Hét (12)

A délutáni órákban a Barkóföldi Erdei Iskola Egyesülettől, Szamosi István presbitertestvérünk érkezett közénk. Beszámolót tartott számunkra palócokról és barkókról, megnézhettünk és ki is próbálhattuk, hogy milyen eszközöket használtak a hétköznapjaikba. Második nap a gyógynövények szedéséről és szárításáról hallhattunk, ahol egy rövid séta alatt megismerkedhettünk velük a lelőhelyeiken is. Harmadik nap pedig a kosárfonás rejtelmeibe vezetett el bennünket. Mindenki elkészíthette saját kis kosarát peddignád felhasználásával.

Hét (8)

A negyedik nap Szamosi István testvérünk vezetésével látogattunk el a keleméri Mohos-tavakhoz és a Mohosvárat is meglátogattuk.

Gyermektáborunk rendhagyó volt azon a téren, hogy az óvodás gyermekek szüleikkel együtt vettek részt az alkalmakon.

Hála és köszönet minden segítőnek! Köszönjük a Tiszáninneni Református Egyházkerület anyagi támogatását!