Eucharistia és vizuális kultúra konferencia Sárospatakon

2021. október 1-3. között, Eucharistia és vizuális kultúra címmel rendez konferenciát az Interfilm Magyarország egyesület. 

Az esemény helyszíne és házigazdája a Sárospataki Református Teológiai Akadémia, a programban előadások, workshopok és filmvetítések segítik a téma mélyebb megismerését.

2020-ban megalakult Interfilm Magyarország egyesület, a nemzetközi INTERFILM tagszervezete. Az alapítók elhatározása mögött az a meggyőződés állt, hogy az egyház nem hagyhatja figyelmen kívül a mozgókép művészi, spirituális és társadalmi jelentőségét, miközben azt is látnia kell, hogyan hatnak az egyházi, vallási jelenségek és teológiai fogalmak a mozgóképi médiumra.

kép

Az októberi konferenciával a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a korunkat alapvetően meghatározó, vizuális kultúrában rejlő lehetőségekre, és segítséget nyújtani a hívő emberek számára ahhoz, hogy felismerjék a „képdömpingben” megjelenő keresztyén üzeneteket. Reményeink szerint ez a konferencia csupán első állomása lesz egy hosszú távú kapcsolatépítésnek a filmek és a keresztyén értékek között.

A konferencia helyszínét biztosító Sárospataki Református Teológiai Akadémia házigazdaként az esemény főtámogatója. Külön megtiszteltetés, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Tiszáninneni Református Egyházkerület is támogatja a rendezvényt.

A konferencia eseményein való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni szeptember 30-ig az alábbi linken keresztül lehetséges: https://forms.gle/KfypwUjaHfjqprCH8

Helyszín: Sárospataki Református Teológiai Akadémia (Sárospatak, Rákóczi út 1.)

Az esti vetítések helyszíne: A Művelődés Háza (Sárospatak, Eötvös út 6)

A konferencia részletes programja megtalálható a kapcsolódó letöltések között:

További információ:

interfilmmagyarorszag@gmail.com

facebook.com/interfilmmagyarorszag

Konferencia_program.docx

Formátum: .docx

Méret: 285351KB

Plakat_konf.pdf

Formátum: .pdf

Méret: 1419436KB