Erdőbényei Református Tábor

Július elején tartottuk az idei napközis hittantábort, melyen összesen 17 gyermek vett részt. Bibliai foglalkozások, változatos programok, csapatjátékok, csillámtetoválás, kézműveskedés, fagyizás várta a gyerekeket. A tábor ideje alatt a néhány éve konfirmált ifjúság segédkezett.

Erdőbénye (7)

Az Egyházkerület támogatásának köszönhetően több olyan eszközt, játékot vásárolhattunk, mely a gyermekek örömét és fejlődését szolgálja nem csak az idei tábor idején, hanem a jövőben is.

Szerettük volna, ha érzik a közösség erejét, és főként a Jézussal való közösség csodáját. Minden nap tanulunk egy bibliai történetet:

  1. Zákeus története
  2. Jézus Jeruzsálembe való bevonulása, a templom megtisztítása
  3. Lábmosás története

Erdőbénye (10)

Jézus név szerint szólította meg Zákeust, mert ismerte. A gyerekeknek elmondtuk, hogy mindannyiunkat ismer, még a gondolatainkat is. Igyekeztünk úgy tanítani a történeteket, hogy egyik épüljön a másikra. Jézus mindenkit ismer, ismerte azokat az embereket is akik felső ruhájukat leterítve, pálmaágat lengetve fogadták Őt. Ismerte a templomban levő árusokat, embereket is, pontosan ezért tisztította meg a templomot. Erre épült a lábmosás története mely a templom megtisztításához hasonlóan ad lelki tisztaságot.

Minden történettanulás előtt megbeszéltük, hogy ki hogy van, milyen érzésekkel érkezett. Jégtörő játékokkal kezdtünk, majd imádkoztunk és énekeltünk. Igyekeztünk ráhangolódni a történet tanulására.

Erdőbénye (8)

A történet tanulása, eljátszása után megbeszéltük, hogy kinek mit jelentett mindaz, amit az adott történetből Jézusról megtanult, aztán a történethez kapcsolódó kézműveskedésben vehettek részt a gyerekek.

A három napos tábort a vasárnapi közös istentisztelet zárta, amikor a gyerekek bemutatták a szülőknek, a gyülekezetnek mindazt, amit megtanultak. Istennek legyen hála mindenért.