Életre szóló döntések

A Kazincbarcika-Alsói Gyülekezetben 2024. július 15-19 között tartottuk meg nyári napközis táborunkat. Nagy örömünkre 120 gyermek jelentkezett az iskolai hittanosaink közül. A tábor lebonyolításában, a mindennapi teendőkben harminc szolgatárs segítette munkánkat a gyülekezetből, köztük önkéntes szolgálatra jelentkező gimnazisták is.

Kazincbarcika-Alsó (3)

Ezen a nyáron Ruth könyvét vettük végig a Titus gyermek-evangélizációs anyag segítségével. Végig követtük Elimelek és Naómi családjának az útját, akiknek nem is egyszer kellett fontos döntéseket meghozniuk. Láthattuk, hogy aki Istenre figyelve indul tovább, megtapasztalja gondviselő jelenlétét. Ruth életútját végig kísérve felragyogott előttünk, hogy napról napra gondoskodik rólunk a mi mennyei Atyánk, és megjutalmazza a Neki engedelmes életeket.

Kazincbarcika-Alsó (2)

A gyerekek minden reggel 9-re érkeztek a parókia szomszédságában lévő Dózsa György Tagiskolába, majd tízórai után a templomba vonultunk át, ahol énekkel és imával dicsértük az Urat, és feldolgoztuk a bibliai történeteket. Ezt követően csoportokra bontva, az iskolában mélyítettük el az igei üzenetet, jó kedvvel, játékkal, kézműveskedéssel.

Ebéd után minden nap szabadon választhattak a gyerekek a programok közül. Volt foci-és asztalitenisz bajnokság, arcfestés, ugrálóvár, vattacukor, kosárfonás, városnéző busz, szabadulószoba, mozilátogatás stb. Emellett gyönyörű ajándékokat készítettek a gyerekek, amiket a tábor utolsó napján a jótékonysági vásáron értékesítettek. Ezzel az összeggel a gyülekezeti ház felújítását támogatták a szülők és mindazok, akik eljöttek a táborzáró istentiszteletre.

Kazincbarcika-Alsó (5)

Bízunk benne, hogy minden gyermek úgy ment haza a táborból, hogy jó döntést hozott azzal, hogy velünk töltötte a hetet. A mi reménységünk pedig az, hogy egy lépéssel közelebb vittük a gyerekeket ahhoz az életre szóló döntéshez, hogy Istennel akarják majd járni életük útját. Reméljük, hogy sosem halkul el ajkukon az életre szóló döntés bizonyságtétele: „Utaidon, utaidon boldogan indulok már…” A magot elvetettük ismét, a növekedést rábízzuk Isten Szentlelkének erejére.