Egyházkerületi koncert

Advent

2022. december 03-án délután a Miskolc-Avasi református templom adott otthont a Tiszáninneni Református Egyházkerület által szervezett adventi hangversenynek.

Szűcs Endre püspöki főtanácsos köszöntötte az egybegyűlteket. Az egyházkerületben az év utolsó egyházzenei alkalma volt ez, ahol az új református énekeskönyv adventi-karácsonyi énekei hangzottak el. Dr. Bódiss Tamás egyházzenész, karnagy-tanár is jelen volt a hangversenyen, aki személyes ajánlásával hozta közel a hallgatósághoz az énekeskönyvet és az Avasi templom mindkét orgonáját megszólaltatta. A kiváló tehetséggel és hozzáértéssel megszólaló orgonadarabok közelebb hozták a hallgatók szívéhez az új énekeskönyv zenei anyagát is. Főként, amikor a Cantus Firmus egyházkerületi kórus és a jelenlévők közösen is énekelhették az új énekeket.

A hangversenyen bemutatásra került a Csomasz Tóth Kálmán zeneiskola tanára által komponált és tanártársaival közösen előadott „Dédesi Betlehemes”. A különleges hangzás és az ismerős dallamok együttese tette varázslatossá ezt a művet.

A hangverseny végén Szűcs Endre saját szerzeményével köszönt el. Egy gyönyörű hálaadó imádság volt ez a sok áldásért, erőért, amit zenei szolgálataiban megtapasztalhatott az egyházkerületben.

Adventi énekeink megújulva szóljanak Isten dicsőségére!