Családi napot rendeztek Hernádkakban

Disznóvágás, focikupa, táncház és áhítat: ezek a programok várták az érdeklődőket a Hernádkaki Református Gyülekezet április 9-én megtartott családi napján. Az egész napos rendezvényre kicsiket és nagyokat egyaránt invitáltak, a cél az volt, hogy minél több generáció képviseltesse magát és épüljön a közösség.

"Kettőt jobbra, kettőt pedig balra" – táncházzal kezdődött a szombati családi nap Hernádkakban, melyen a csárdás alaplépéseit tanulták a gyülekezet tagjai. Közben a zenekar ismert dallamokat játszott a parókia udvarán, így könnyebben ment a munka és az ebéd is jobban esett. A szakácsok kora hajnalban keltek, hogy legyen mit az asztalra tenni, a menü üstben főzött húsleves, pörkölthús, hurka és kolbász volt.

kép

Hódi Sándor nemcsak az ételről, hanem a vendégek fogadásáról is gondoskodott. A tizenhat éve szolgáló gondnok azt mondta, minden lehetőséget igyekeznek megragadni, hogy összefogják a közösséget és aktív hitéletet teremtsenek a településen, majd hozzátette, hogy a kötetlenebb programok mellett az istentiszteleteken és a felújítási munkákban is szívesen részt vesznek.

A családi nap résztvevőinek még az eső sem szegte kedvüket. Többen a szabadban beszélgettek, a gyerekek játszottak, a fiatalok pedig egy mini focibajnokságon mérkőztek meg. A csapat nevében Gerencsér Dávid nyilatkozott, aki elmondta, hogy nemcsak focizni szeret, hanem gyülekezetbe járni is.

kép

– Egyházi iskolában tanultam, ahol rendszeresen jártam hittan órára és konfirmáltam is. A hernádkaki gyülekezet többször felkért minket, hogy ünnepi műsorokban szerepeljünk a templomban. Megtetszett a közösség és azóta rendszeresen részt veszek az eseményeken – mesélte a most már középiskolás fiú. Dávid szerint azért hasznos a családi nap, mert összehozza az embereket és új barátságok születhetnek.

kép

Mike Martin , az egyházközség helyettes református lelkésze szerint épp ez volt a rendezvény célja. A családi napot hagyományteremtő szándékkal hívták életre bízva abban, hogy olyanok is bekapcsolódnak az egyházközség életébe, akik egyébként nem járnak istentiszteletre, de a község és a gyülekezet kapcsolatát is szerették volna ápolni. Ugyanakkor jó a viszonyuk a katolikus felekezettel, melynek tagjait szintén szeretettel várták az egész napos, közösségépítő programra.

Kojsza Péter