Böjti esték

Nagyböjthöz kapcsolódóan szervezett programsorozatot a Miskolc-Avasi Református Egyházközség február 10. és 14. között a gyülekezeti teremben és az avasi református templomban.

Hamvazószerdával elkezdődött a negyvennapos böjt, ami alatt a keresztyének Jézus Krisztus feltámadására, a Húsvétra készülnek a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével. Az avasi egyházközség évek óta őrzi a hagyományt, miszerint nagyböjt első hetében találkozásra invitálja a reformátusokat, legyen szó a gyülekezeti hívekről vagy a városban élő protestánsokról.

kép

A programsorozat első estéjén Papczun Ernő avasi presbiter magánygyűjteményéből nyílt kiállítás, melyet február végéig lehet megtekinteni a gyülekezeti házban. A tárlat személyes tárgyakat – imádságos könyveket, énekeskönyveket, Bibliákat, érmeket, fakszimile kiadásokat és igei üzenetekkel díszített, hímzett falvédőket – mutat be.

kép

Hangóné Birtha Melinda református lelkész portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a böjti estéken a fiatalokat is igyekeztek megszólítani, ennek érdekében evangelizációs istentiszteletet tartottak ifj. Csomós József egyházkerületi ifjúsági referens közreműködésével.

kép

A hétvégére a "Szólj, ötágú síp!" kulturális rendezvény felvidéki vendégeit vonták be a sorozatba: a szombati program az érsekkétyi református lelkész, a vasárnapi pedig Kassai Gyula esperes és a lévai gyülekezet szolgálatával zajlott.