Beiktatták Jánvári Bélát

 Augusztus 15-én, délután három órakor a Gönci Református Templomban tartott hálaadó Istentiszteleten, most már ünnepélyes keretek között is megtartották Jánvári Béla lelkipásztor beiktatását.

A hivatalos beiktatás már tavaly augusztusában megtörtént, azonban a járványhelyzettel kapcsolatos szabályozások miatt az ünnepség idén került megrendezésre. Igehirdetésében Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke a megfáradt Illés példáját hozta tanulságul, mely szerint Isten azt mondta neki: „Kellj fel, egyél!” E szavakkal fordult Jánvári Béla lelkipásztorhoz és hozzátette: „gyűjts erőt, készülj fel, mert erőn felüli munkád lesz Göncön!”

kép

Az igehirdetés után köszöntötték Jánvári Béla lelkipásztort, aki a gönci gyülekezetben 10 évig szolgált beosztott lelkészként. Csomós József a gönci gyülekezet korábbi lelkésze a siker és a kudarc közötti különbségről beszélt. „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe” – idézte Pál apostol szavait a nyugalmazott püspök és kiemelte, ha ennek teljesítése erőlködés nélkül, a hétköznapi élet részeként ott van, mint a levegővétel, akkor az már önmagában siker.

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, mint az ünnepelt egykori professzora köszöntötte a beiktatott lelkipásztort. A képviselő úgy fogalmazott, mindig örömmel jön, ha a volt tanítványai közül hívják, mert így láthatja annak a munkának az eredményét, amit a katedrán végzett.  „Örömmel látom azt, kedves nagytiszteletű úr, hogy nem esett útszélre az a mag, amit próbáltam én is elhinteni.”  Emellett ő is felhívta a figyelmet arra, hogy milyen erőn felüli szolgálat vár a lelkészekre és a gyülekezetekre egyaránt. A prédikátor könyvéből hozott idézettel kívánt erőt és áldást Jánvári Béla további munkájára „Bölccsé teszlek és megtanítalak azon az úton, amin járni kell.”

kép

A távlati célokkal kapcsolatban az ünnepelt elmondta, hogy a stabil jelennel rendelkező gyülekezet életét tovább gyarapítva szeretné végezni a szolgálatát. Arról is beszámolt, hogy a gyülekezet több épülete is megújul a Magyar Falu Program pályázat keretein belül.

„Mindent úgy, legyen szó képviselői munkáról, sportköri tevékenységről vagy a lelkészi szolgálatról, hogy az Isten színe előtt és a neki való hálaadással tegyem” fogalmazott az előtte álló feladatokról Jánvári Béla a Gönci Református Egyházközség 38. megválasztott lelkipásztora.