Beiktatás Nagyrozvágyon

Július 9-én iktatták be lelkészi hivatalába Balogh Jázminka Imola református lelkipásztort Nagyrozvágyon. A lelkész a zempléni Hegyközből érkezett a Bodrogközbe férjével, Balogh Jánossal együtt, akivel összesen négy településen látják el a lelkipásztori szolgálatot: Ricsén, Nagyrozvágyon, Révleányváron és Zemplénagárdon.


9

Fotó: Kocsi Tamásné

A teológia elvégzése után 2017 a Hegyközben Füzérradvány és Kovácsvágás településeken szolgáltak férjével Balogh Jánossal. A négy jelenlévő településen 2022 szeptembere óta szolgáló házaspár női felét ünnepélyes keretek között Mészáros István a Zempléni Egyházmegye esperese iktatta be hivatalába. Az igei szolgálatot beiktatott Balogh Jázminka Imola végezte.

A beiktatott lelkipásztor köszöntésének sorát az egyházkerület püspöke, Pásztor Dániel Pál apostol szavaival kezdte. Pál azon szavait idézve, melyet saját magára nézve fogalmazott meg, hogy ne magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust.„Hiszem, hogy a lelkipásztori szolgálatnak az egyik legnagyobb kihívása. Az, hogy ne magunkat hirdessük és nem magunkat prédikáljuk, hanem azt az üzenetet adjuk tovább, amit az isten bízott ránk.”

11

Fotó: Kocsi Tamásné

A lelkész kollégák között köszöntötte még Balogh Jázminka Imolát Börzsönyi József az egyházmegye korábbi esperese, felesége Szabolcsy Marianna és Dr. Molnár Pál az egyházkerület presbiteri vezetője.

Az ünnepségen a gyülekezet kórusa énekszóval is hálát adott, majd az egyházközség vezetősége megajándékozta a vendégeket. Az alkalom zárása után a résztvevőket szeretetvendégséggel várta a gyülekezet.

1

Kocsi Tamásné