Be God's champion - „Légy Isten bajnoka!”

„Légy Isten bajnoka!” címmel  tartott nyári bibliatábort a Miskolc-belvárosi Református Egyházközség 2016. július 4-8. között a Nyilas Misi Házban 35 gyermek és fiatal részvételével.

kép

Az olimpiai ötkarika jegyében minden napnak megvolt a maga színe, melyhez egy-egy sporttal és hittel kapcsolatos fogalmat rendeltünk. Így az első napon a kék szín az élethez szükséges hitet jelképezte. Józsué és Káleb történetén keresztül a gyerekek megértették, hogy hit nélkül semmibe sem lehet belekezdeni.  Második nap a szabályok fontosságát jelképezte a sárga szín.  Naámán betegsége és gyógyulása emlékeztetett  arra, hogy milyen fontos hallgatni a jó tanácsokra, különösen is Isten szavára. Szerdán a nehézségekről beszélgettünk a fekete szín kapcsán. Pál hajóútját megismerve a gyermekek nagyon szépen megfogalmazták, hogy Isten néha ad bajt az embernek, de ad mellé megoldást is.

kép

Csütörtökön a piros szín a szeretetre emlékeztetett bennünket, vagyis, hogy szurkolók és támogatók nélkül nem megy semmire sem az, aki versenyez.   Nehémiásék  falépítésekor többen is szerették volna lehangolni és elcsüggeszteni Isten embereit, de Nehémiás az Úrra tekintett és így tudott másokat is buzdítani. Pénteken pedig a zöld szín emlékeztetett a díjra, amiért tulajdonképpen minden verseny folyik.  A nagy vacsora példázata azonban figyelmeztetett mindenkit, hogy győzni egyedül csak Istennel lehet.