Az Élet vize

Szabadtéri Evangelizáció Kazincbarcikán

A nyári forróságban különösen is felértékelődik a tiszta víz, ami nemcsak szomjat olt, de adott esetben életmentő szerepe is van.


sz-evagel88

A H2Ő egy különleges összetételű vizet kínált Kazincbarcika főterén június 11-én délután az odaérkezők számára. Különös volt az összetétel, mert minden korosztály számára valami személyre szabottat kínált és éppen ezért jelentett felüdülést mindenkinek. Megszólalhatott és megszólíthatott az evangélium, amit Krisztus kínált egykor és kínál ma is minden szomjazónak. Szólt a gyerekek énekeiben, bizonyságtételeikben, úgy ahogyan tanulták, ahogyan átadták nekik az óvodában és az iskolákban.

IMG_4811

Szólt az evangélium szava a fiatalok csapata által megfogalmazott dicsőítő énekszóban is. Önmagában az Ő megjelenésük is erővel bírt, hiszen lehettek volna máshol, szólhatott volna másról is az ének, de akik ott álltak a színpadon, vagy a nézőtéren hallgatták őket, egyfelé figyelhettek. Felfelé, Krisztusra, aki az Élet vizét kínálja mindenkinek, hogy életre mentsen. Mint a kánaáni asszonynak, aki vizet meríteni ment a kútra, aztán rátalált arra, aki az Élet forrása.

sz-evagel96

Azt is mondhatnánk, hogy egy álom valósult meg, hiszen amikor Pásztor Dániel püspök úr először beszélt arról, hogy vigyünk evangéliumot az utcára, talán sokunkban felmerült a hogyan, miként lehetséges kérdése. De aki álmokat ad, lehetőséget is teremt. Akik részt vállaltunk az előkészítő, a szervező vagy a háttér munkákban, elmondhatjuk, hogy több volt ez a nap annál, mint amit emberileg hozzáadtunk. Mert az Evangélium mindig több és nagyobb erővel bír nálunk. Köszönet tehát minden hűséggel végzett munkáért, de legfőképpen köszönet az Élet vizét kínáló Krisztusnak!

Soli Deo Gloria!


Az eseményről készült képeket itt a lapozhatja át