Átadták a Hernádkaki bölcsödét

Ünnepélyes keretek között adták át május 22-én, szerda délután a Kiscsillag Református Bölcsődét, a Hernádkaki Református Egyházközség bölcsődéjét.

A pályázati finanszírozásból megvalósult beruházásban egy modern kialakítású épületet adtak át, amely 35 férőhellyel várja a bölcsődés gyerekeket.

Az egyházközség lelkésze elmondta, a településen azon dolgoznak, hogy fejlődő és élhető közösséget építsenek, olyat, amelynek tagjai egymásért is képesek és akarnak tenni. Mike Martin lelkipásztor megköszönte mindenkinek a bölcsőde létrejöttében vállalt szerepét.

DSC_4932

Barna Sándor a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökhelyettese köszöntőjében a 127. zsoltár alapján arról beszélt, hogy a gyermek élete, nevelése és neveltetése ajándék. A bölcsőde megnyitása kapcsán azt is elmondta, hogy abban hiszünk, hogy Istennel lehet igazán építeni a jövőt, és a családot.

Tirk Tamás a település polgármestere, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye főgondnoka háláját fejezte ki, azért, hogy mindez megvalósult a településen. Majd azt kívánta a bölcsődéseknek, hogy olyan Istenbe vetett hitre leljenek, ami majd bármilyen problémán és akadályon átsegíti őket.

240622_hernadkak

Dr. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő beszédében a 35 férőhelyes bölcsőde kapcsán elmondta, hogy 11 munkahelyet is teremtettek a településen ezzel a beruházással, majd arra is kitért, milyen sok fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban a Magyar Falu Program jóvoltából.

A képviselő után Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a bölcsőde majd 300 milliós beruházásán túl, még körülbelül 400 millió forinttal járultak hozzá Hernádkak fejlődéséhez.

A programot a Tisztafény kórus és a község ovisainak az előadása színesítette.