"Ami embereknél lehetetlen, lehetséges az Istennél."

Újévi fogadás

Az egyházkerület elnöksége január 20-án délelőtt 11 órától tartott újévi fogadásán mondott köszönetet a jelenlévő egyházi és világi vezetőknek, lelkipásztoroknak, intézményeknek és szervezeteknek a tavalyi év sikeres együttműködéséért.

Ufog_240120_35

Pásztor Dániel, az egyházkerület püspöke köszöntötte az egybegyűlteket és az Istennek való hálán túl, megköszönte a közös szolgálatot, az iránta tanúsított türelmet és hogy a mögöttünk hagyott év nem csupán elmúlt, hanem közös szolgálattal telhetett el. Majd azt is a vendégek szívére helyezte, hogy az idő az egyik legnagyobb Istentől kapott ajándék arra, hogy szeretettel szolgálva „Isten kegyelmében elhordozva egymást” végezzük a ránk bízott feladatot

Ufog_240120_36

Ezt követően dr. Molnár Pál az egyházkerület főgondnoka köszöntő szavaival rámutatott, hogy a külvilág zaja ellenére mindenkinek arra kell törekednie, hogy megtalálja Isten békéjét és hatalmát a csendben. Ha képesek vagyunk rá, hogy minden külső nyomás és zaj ellenére megtaláljuk azt a belső csendet, ahol Istennel találkozhatunk, ott a küldetésünket is megtaláljuk.

Az éves rendszerességgel megtartott fogadásra a Lévay József Református Gimnázium tornacsarnokába várta vendégeit. A fogadás a beszélgetés és találkozás alkalma is lehetett és a meghívott vendégek számára ezúttal is a Mécses Református Központ konyhája biztosította a finom ételeket.