Államilag kitüntetett kerületi tagjaink

Június 3-án került sor a korábban érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt elmaradt állami elismerések átadására.

A délután kettő órakor kezdődő ünnepélyes díjátadón egyházkerületünk tagjai, Ábrám Tibor és Csomós Józsefné átvették a korábban nekik adományozott állami kitüntetéseket.

A Miniszerelnökség épületében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a következő díjakat: kép

A 2021. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából neki ítélt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatának kitüntetését vette át Ábrám Tibor , a Tiszáninneni Református Egyházkerület volt főgondnoka, a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon intézményvezetője, a magyar református közösségek szolgálatában folytatott sokoldalú tevékenysége, valamint a miskolci egyházi oktatás területén végzett oktatói és intézményvezetői munkája elismeréseként.

kép Csomós Józsefné nek, a Gönci Református Gyülekezet nyugalmazott lelkipásztorának a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adományozták. A 2020. október 23-i ünnep alkalmából neki ítélt kitüntetést a miniszterelnök előterjesztésére közel négy évtizedes lelkészi és hitoktatói szolgálata, valamint Gönc város közösségi életében vállalt aktív szerepe elismeréseként kapta.