Adomány a kárpátaljai református testvéreknek

A Magyar Református Egyház Zsinatának Elnőksége arra kéri valamennyi gyülekezetét, hogy ajánlják föl közösen március 20-i perselyadományainkat a kárpátaljai református testvéreink megsegítésére.

A Magyar Református Egyház Zsinatának Elnőkségének levele:

Kedves Testvéreink!

Magyarország közvetlen szomszédságában, Ukrajnában háború Zajlik. Több százezer ember kényszerült elhagyni otthonát. Kárpátaljai magyar református testvéreinket is veszély fenyegeti.

Együtt sírunk a sírókkal, akiknek el kell hagyniuk otthonaikat, akik félnek és rettegnek, akiknek a halállal kell szembenézni, akik nem tudják mit hoz a holnap. A gonosz művének tartjuk a háborút, az életek és az emberi munka eredményének elpusztítását. Imádkozunk hogy Isten állítsa meg a gonoszt.

Hálás szívvel gondolunk azokra, akik a háború kirobbanásának pillanatában azonnal segítségére siettek a menekülőknek. Református gyülekezeteink egy emberként mozdultak. Ki-ki lehetősége szerint, teljes szívvel segítette a hazánkba érkező menekülteket.

Magyar Református szeretetszolgálatunk emberfeletti erőfeszítésről tett és tesz ma is tanúbizonyságot. Önkénteseik és állandó munkatársaik is ott segítenek, ahol arra a legnagyobb szükség van. Munkájuknak köszönhetően már több tonna élelmiszer jutott el a rászorulókhoz, valamint több mint kétezer menekült kapott szállást. Szolgálatuk pedig még közel sem ért véget. Minden eddigi és ezutáni segítséget is nagyon szépen köszönünk.

Most arra kérjük valamennyi gyülekezetünket, református testvéreinket, hogy tegyenek velünk még egy lépést. Ajánljuk föl közösen március 20-i perselyadományainkat a kárpátaljai református testvéreink megsegítésére' Azimádság erejében bízva erősítsük egymást, hogy valósággá váljon a Teremtő és Szabadító Isten ígérete:

,,Lefekszem, alszom és fölébredeh mert az Úr támogat engem.,, Zsoltárok 3,6

Balogh Zoltán püspök és Molnár János főgondnok