Nyárindító gyülekezeti családi nap

Trizs-Ragály-Imola

Alig fejeződött be az iskolában a tanítás, gyülekezeteink- a trizsi-ragályi-imolai- egy közösen eltöltött napra, testi és lelki feltöltődésre, kikapcsolódásra, egymással és Istennel való együttlétre hívták a fiatalokat, időseket, kicsiket, nagyokat. Ezzel a rendezvénnyel azt is szerettük volna elérni, hogy még jobban összekapcsolódjon a három gyülekezet, még tovább erősítsük az összetartozás érzését.

20240629_141538

A lelkészünk, Nt.Szegedi Csaba szívélyes köszöntője után gazdag program várta az érdeklődőket.

Bizonyságtételek sora biztatás volt számunkra, hogy szabad őszintén vállalni Isten előtt a gondjainkat, hogy az Ő szeretete hitre indít, ha őszinte szívvel, hittel imádkozunk. A bizonyságtevők sorsa teljesen más volt, más utat jártak be, másként nyílt meg a szívük, de mindenki szívében hálaadás volt az élő Isten felé. Megható, szívhez szóló volt hallani, ahogy őszintén tárták fel előttünk életüket, elmondták, mik a lelki erőforrásaik, ezzel bátorítást adtak valamennyiünk számára hitünk megvallásához.

20240629_150039

Közben a gyülekezeti házban imaséta hívta azokat, akik szerettek volna elvonulni a „belső szobába”, elcsendesedni. A gyerekek számára kézműves foglalkozás, ugrálóvár színesítette a programot.

Az ebédet a gyülekezet tagjai készítették, ami gulyásleves, töltött káposzta és sokféle házi készítésű süteményből állt.

20240629_162940

Délután tovább folytatódott a program. Először a hejőcsabai gyülekezet 4TheKing ifjúsági zenekar dicsőítő koncertjét hallhattuk. A testvérekből álló együttes zenéje sokat segített az evangélizáción hallottak elmélyítésében.

20240629_151920

Az igei szolgálatot Nt.Dezső Attila sátoraljaújhelyi lelkipásztor látta el, aki személyes példákon keresztül hívta fel a figyelmünket Jézushoz közeledésre, az igaz megtérésre.

Zárásként a Tiszta Fény Kórus szolgált, akik vidáman, jókedvűen dicsőítették Istent. Fellépésük méltó lezárása volt a napnak.

Gyülekezeteink hálát adnak Istennek, hogy megvalósulhatott a gyülekezeti családi napunk. Úgy érzem, szeretetteljes légkört teremtettünk, jó volt együtt lennünk, megélhette a három gyülekezet, hogy milyen jó ehhez a közösséghez tartozni, amiért hálásak vagyunk Istennek.

Köszönjük mindenkinek a szolgálatot, a segítséget, az előkészületben, a lebonyolításban végzett munkáját.

Remélem, hogy a gyülekezeti családi nap szervezése hagyománnyá válik hitünk erősödéséért, gyülekezeti létszámunk növekedéséért.