Gyülekezeti Hírek

  • "...el ne feledd, mennyi jót tett veled"

    Július 20-án szombaton a Vizsolyi Biblia kiadásának 434. évfordulóján adott hálát a vizsolyi gyülekezet a felújított vizsolyi templomért. Kovács Zsolt Levente beszámolóját olvashatják.
  • Vezess Jézusunk!

    Június 27-30. között nyári gyermektábort tartottak a geleji gyülekezetben "Vezess Jézusunk!" címmel. Az Egyházközség 30 gyermekének közös táborázást az egyházkerület is támogatta. Márkus László lelkipásztor beszámolóját olvashatják.
  • Nyári gyermektábor Poroszlón

    Július első hetében Vakációs Bibliahetet tartottak Poroszlón. A napi igei tanítás mellett gitáros éneklés, kirándulás, színpadi előadás is várta a fiatalokat. Pálné Zavanyi Éva beszámolója
  • Nyárindító gyülekezeti családi nap

    Június 29-én a trizsi-ragályi-imolai gyülekezetek egy közösen eltöltött napra, testi és lelki feltöltődésre, kikapcsolódásra, egymással és Istennel való együttlétre hívogattak mindenkit. Lenkey-Simon Mária presbiter beszámolója
  • Hálaadó a Füzéri Templomért

    Július 14-én ünnepi Istentiszteletet tartottak Füzéren a megújult templomért. Vasárnap délután az elvégzett munkáért adtak hálát, melynek során a templom külső felújítását és a szellőztető rendszer kiépítését végezhette el a zempléni gyülekezet.
  • Atyák és fiak

    Július 6-án az Abaúji LelkesítŐ 5-re több mint 900 fő érkezett, szerte a Kárpát-medencéből. A nap témája a „Családapák” volt és ehhez kapcsolódtak a bizonyságtevők és az igehirdetők is. A lelki feltöltődést gyerek programok, kézműves alkalmak színesítették, de az elcsendesedésre és imádságra is volt lehetőség.
  • Szeressétek ellenségeiteket…..

    Július 7-én iktatták be lelkészi hivatalába Hajnal András református lelkipásztort Vattán. Hajnal András korábban Vatta mellett Borsodgeszten is szolgált, jelenleg pedig a Tiszáninneni Református Egyházkerület Szeretetszolgálatának megbízott igazgatója.
  • Templomi idővel jubilál az Avasi gyülekezet

    A Miskolc-Avasi Református Egyházközség fennállásának 470. évfordulója alkalmából induló jubileumi ünnepségsorozat nyitóalkalmát június 29-30 között tartották, az Avasi Református Templomban. Az ünnepi hétvége első napján koncertekkel, előadásokkal és kiállításokkal várták a velük ünneplő több mint 500 embert. Majd vasárnap ünnepi istentisztelet keretében adtak hálát az évforduló alkalmából.
  • Elhunyt Szalai László presbiter

    Mély fájdalommal, de Isten akaratát békességgel elfogadva adjuk hírül, hogy Szalai László református presbiter, egyházkerületünk tanácsának volt tagja, életének 78. évében hazatért Megváltójához.
  • Hálaadó istentisztelet Tardonán

    Június 16-án szívüket, lelküket ünneplőbe öltöztetve töltötték meg a tardonai református templom padjait, hogy méltóképpen hálát adjanak a megújúlt templomért. Mérten Nikoletta lelkipásztor beszámolóját olvashatják.
  • „…tartsuk meg egymást ragaszkodó szeretetben…”

    Június 16-án Hernádszurdokon a református templomban találkozott hat gyülekezet, hogy tagjai közösen emlékezzenek a 104 évvel ezelőtti trianoni békeszerződés következtében megcsonkított történelmi Magyarország feldarabolására, és arra, hogy mindezen világpolitikai események ellenére is összetart a magyar nemzet.
  • "Ő hű marad"

    Harmadik alkalommal gyűltek össze kerületünk gyülekezetei Sárospatakon, hogy együtt közösségben töltsék szombati napot június 9-én. A kerület 70 gyülekezetéből több mint 800 fő érkezett a Tiszáninneni Református Egyházkerület gyülekezeti találkozójára. Hangóné Birtha Melinda beszámolóját olvashatják.
  • Csendesnap Perkupán

    Pünkösd szombatján tartottak csendesnapot Perkupán, ahol az ott szolgáló lelkészházaspár által pásztorolt gyülekezetek mellett a felvidéki testvérgyülekezeteik is részt vettek. Az alkalom Egyházkerületünk gyülekezeti programtámogatásának segítségével valósult meg. Kölönte Sándorné Sajtos Ibolya lelkipásztor beszámolóját olvashatjuk az eseményről.
  • …én és az én házam népe…

    Június 1-én délelőtt Encsen, ünnepi Istentisztelet keretében iktatták be tisztségébe nagytiszteletű Kusnyír Lászlónét, az Encsi Református Egyházközség megválasztott lelkipásztorát. A beiktatás szolgálatát Kusnyír László, az Abaúji egyházmegye esperese végezte.
  • "Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr"

    Május 25-én Kovácsvágáson a pénteki magyarság találkozó záróalkalmaként és a református egység napjának kapcsán közös imádságra és ünneplésre hívta a település és a környékbeli keresztyén testvéreket .
  • Gyülekezeti csendeshétvége

    A Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatásával a sajókazai, varbói és alacskai gyülekezet tagjai közös csendeshétvégén vettek részt Sajókazán. Bakos István lelkipásztor beszámolóját olvashatják.
  • Átadták a Hernádkaki bölcsödét

    Ünnepélyes keretek között adták át május 22-én, szerda délután a Kiscsillag Református Bölcsődét, a Hernádkaki Református Egyházközség bölcsődéjét.
  • Hálaadó a poroszlói templomsüvegért

    Április 20-án hálaadó istentiszteletet tartottak Poroszlón a megújult toronysüvegért, toronyóráért, harangokért, felújított parókiatetőért és az Arany Iskola Református vendégházért.
  • Tiszáninneni gyülekezetek találkozója Sárospatakon

    Harmadik alkalommal rendezi meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület a gyülekezeti találkozót Sárospatakon, a Református Kollégium udvarán. Idén június 8-án, szombaton 10 órakor kezdődik egyházkerületünk egyik legnagyobb rendezvénye.
1 2 3 ... 32 33 34 >