Reziliencia, avagy az önmagunkkal való sáfárkodás

Akkreditált lelkésztovábbképzés

Mit jelent önmagunkkal sáfárkodni és miért olyan nehéz? A személyes egész-ségünk kihat a családunkra, hivatásunkra, szolgálatunkra. Mi van, ha a magunkkal való sáfárkodás nem önzés, hanem az önmegtagadás bölcs módja annak érdekében, hogy el tudjuk végezni a futásunkat? Mi köze a megszentelődésnek, a lelki formálódásunknak a önmagunkkal való törődéshez? A személyes környezetünk és bennünket körülvevő kultúra hogyan nehezíti, hogy érzelmi, szociális és fizikai jóllétünk érdekében egészséges szokásokat alakítsunk ki? Az önmagunkkal való sáfárkodás kihívásaiban az elvárások gyakran láthatatlan forrásai a belső és külső konfliktusoknak. Hogyan tudjuk bölcsen kezelni ezeket az elvárásokat?

Előadók: Dr. Tasha Chapman professzor és Mikola Bori, lelkipásztor

Résztvevők köre: gyülekezeti vagy egyéb egyházi területen szolgáló teljes állású (vezető vagy beosztott) lelkészek, vezetők; csoportlétszám maximum 20 fő.

Időpont: 2022. június 12-15. vasárnap vacsorától szerda ebédig

Helyszín: Galyatető, Ráday Konferenciaközpont

galyatető

Galyatető, Ráday Konferenciaközpont

Képzés nyelve: magyar illetve az angol nyelvű előadások fordítással

A képzés akkreditált, a teljes képzésen való aktív részvétel 12 kreditpontot ér

Részvételi díj: 10.000.- Ft / fő + 5.000.- Ft / fő regisztrációs díj

Jelentkezés online jelentkezési lap kitöltésével és a regisztrációs díj befizetésével lehet:

Jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZEf0N8oRpJf2cCYDltIvEeyKTlTOstyt03--UCOzMJGchHw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Jelentkezési határidő: 2022. május 30.

Regisztrációs díj befizetése:

Magyarországi Református Egyház, 11100104-19024048-36000001 FONTOS! A közlemény rovatba írják be: Reziliencia képzés - résztvevő neve

Tematika és módszer:

Közös műhelymunka keretében a részvevők betekintést kapnak a következőkre:

  • bibliai és teológiai alapok (különféle bibliaértelmezési módszerekkel)
  • kutatási eredmények a rezilienciára vonatkozóan
  • a rezilienciával szembeni kihívások önmagunkban és a kultúrában
  • a rezilienciát szolgáló szokások
  • gyakorlati lépések a napirendünk kialakításában a reziliencia fokozására

Előadók:

Dr. Tasha Chapman

Tasha-Chapman-Header (1)

2002 óta tanít felnőtt- és gyermekoktatást, vezetéselméletet, doktori kutatást, valamint mentorálja a nőhallgatókat a Covenant Theological Seminary-ben, St. Louisban. Tasha korábban különböző országokból való nők között szolgált Angliában, egyetemi szolgálatban volt Atlantában, és gyülekezeti női- valamint gyermekszolgálatot vezetett Chicagóban és St. Louisban. Kurzusokat, műhelyeket vezetett vezetéselmélet, tanítás-tanulás a gyülekezetben témákban több, mint tíz országban. Társszerzője a Resilient Ministry: What Pastors Told Us About Surviving and Thriving (IVP, 2013) (Reziliencia a szolgálatban: Mit mondtak a lelkészek arról, hogy lehet túlélni és gyümölcsözni a szolgálatban?), Negotiating Ministry: The Politics of Working with People (IVP, 2018) (Tárgyalás a szolgálatban: Politika az emberekkel való foglalkozásban) könyveknek, és közreműködött a Crossway’s ESV Women’s Devotional Bible (ESV Áhítatos Biblia nők számára) kiadásánál. Tashának és férjének, Davidnak, aki szintén a Covenant professzora, két felnőtt lánya van. Tasha szeret túrázni, különböző nemzetek ételeit, és soha nem találkozott még olyan chili paprikával, amit ne szeretett volna.

Mikola Borbála

510895_szerzoi_kep_mikola_borbala

2002-2014-ig Bp-Kelenföldön, 2014-től Bp-Külső-Kelenföldön beosztott lelkész. A Károli Gáspár Egyetemen református lelkészi (2002), a Covenant Theological Seminary-n Pastoral Biblical ThM (2013), a PTF-n keresztyén coach és vezető (2016), az ELTE-n ógörög szakos (2017) diplomát szerezett, valamint számos szakmai képzésen vett részt. Jelenleg doktori programban tanul kulturális apologetika témakörben a Covenant-on. Bori az ABK ifivezetők képzésében, a Langham igehirdetői konferencián, teológiai és egyéb konferenciákon szokott előadni bibliaértelmezés, igehirdetés, a Biblia nagy története, keresztyénség és kultúra témákban; közreműködött teológiai lektorként az ESV magyarázatos Biblia (2022), és Spurgeon reggeli és esti áhítatok (2022) magyar kiadásában, és az Egyház és közélet blogban. Bori szeret túrázni gyalog vagy biciklivel, szereti a szépet meglátni, fotózni, és rendelkezik az állítólagos utazógénnel is.