A Miskolc-Alsóvárosi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Miskolc-TV közvetítés

Főoldal / Miskolc-TV közvetítés

Újra a templomban- Alsóváros

Orosz István / 2020-12-23 08:06:07

Kedves Testvérek,

örömmel írom, hogy december 24-től újra a templomban fogjuk tartani az istentiszteleteket.

(Elképzelhető, hogy az ünnepek után is maradni tudunk, ha már porral-kosszal járó munkák nem lesznek. Erről az új év elején küldök tájékoztatást.)

Néhány fontos tudnivaló ezzel kapcsolatban:

- a templom felújítása még nem ért véget, így a folyosó, konyha és mosdó még félkész állapotban van (ennek ellenére a mosdó használható).

Az új padló is csak a belsőtér egy részében van lerakva.

A templom berendezési tárgyai közül csak a legszükségesebbeket visszük vissza az ünnepre.

Azért döntöttünk az idő előtti visszajövetel mellett, hogy a kellő távolságot tartani tudjuk az istentiszteleteken.

- a székeket távolabb helyeztük egymástól, azért, hogy a biztonságos távolság létrejöjjön.

Mivel a székek nincsenek rögzítve, nyugodtan közelebb tehetik egymáshoz azok a testvérek, akik egyébként is egy háztartásban élnek.

- az előtérben kézfertőtlenítőt helyeztünk el, használjuk bátran.

- ne feledkezzünk meg a maszkokról sem.

Szeretettel várom a gyülekezetet ünnepi alkalmainkra!

Áldáskívánással, Orosz István

"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! " Ézs 9,5

tovább

Miskolci Napló és Európa Rádió- Alsóváros

Orosz István / 2020-12-16 16:16:46

Áldás Békesség!

Ajánlom a testvérek figyelmébe a december 19-én megjelenő Miskolci Naplót, melyben ünnepi gondolatokat olvashatunk.

Aki teheti, hallgassa december 21-én 8.00-9.00 között az Európa Rádiót (rádiókészüléken vagy online), mert ekkor adják majd le a templomfelújításról készített riportot és az adventi gondolatokat.

Áldott ünnepet kívánok,

Orosz István

tovább

Adventi alkalmak és köszönet- Alsóváros

Orosz István / 2020-12-06 16:23:05

Kedves Testvérek!

Ma Isten kegyelméből adventi istentiszteletünkön meggyújtottuk az adventi koszorú második gyertyáját. Bár tudjuk, hogy ez az advent és az előttünk álló ünnep másabb lesz a megszokottnál, mégsem csüggedünk, mert szívünket-lelkünket ugyanúgy ünneplőbe tudjuk öltöztetni, mint eddig.

Ha egészségünk engedi, látogassuk a gyülekezeti alkalmakat, melyek a következők lesznek:


- December 20.10.00 Istentisztelet (advent 4.).
- December 24.16.00 Szentesti istentisztelet.
- December 25. 10.00 Karácsony I. napja, ünnepi istentisztelet úrvacsorával.
- December 26. 10.00 Karácsony II. napja, ünnepi istentisztelet.
- December 27. 10.00 Vasárnapi istentisztelet.
- December 31. 16.00 Óév esti istentisztelet.
- Január 1. 10.00 Újévi hálaadó istentisztelet.
- Január 3. 10.00 Vasárnapi istentisztelet.

Az istentiszteletek helyszíne jelenleg a Baross G. 1. klub szobája. A templom folyamatosan készül, már csak a vezetékelés, padló lerakás és festés van hátra. Igyekszem úgy segíteni a folyamatokat, hogy akár ideiglenesen is, de karácsonyra vissza tudjunk költözni a templomba.

A visszaköltözés rendjéről és idejéről újabb tájékoztatással fogok élni.

Járvány helyzetre való tekintettel helyszíntől függetlenül, maszkban veszünk részt az istentiszteleti alkalmakon.

Hálás szívvel köszönjük azokat az imádságokat, melyek ezért a közösségért, szóltak. Ez a legfontosabb minden időben. Ezzel ne hagyjunk fel! Gyülekezetünk mind lelki és fizikai épüléséhez erre van a legnagyobb szükség! Imádkozzunk a közösségért, megújulásunkért, odaszántságunkért.

Külön köszönöm, hogy a gyülekezetnek számottevő része az én életemet és munkámat is rendszeresen imádságban hordozza. Hálát adok az Istennek, hogy több hét betegség után egészségesen térhettem vissza és kezdhettem el gyülekezetünkben a 4. itt töltött adventet.

Imádságos szívvel gondolunk idős és beteg testvéreinkre, ezúton kívánunk erőt és gyógyulást minden érintettnek. Köszönjük azoknak a testvéreknek a támogatását, akik járvány helyzettől függetlenül nem csak imádságban, hanem anyagiakban is hozzájárultak fennmaradásunkhoz.

Ahhoz, hogy egy új gazdasági évet gyülekezetként el tudjunk kezdeni, szükség van az előző tisztességes lezárására.

Ezért szeretettel kérem a gyülekezetet, hogy mindenki ellenőrizze a befizetéseit. Elsők között mindenki vegye kézbe az egyházfenntartói járulék befizetéséről szóló nyugtát vagy bankszámla kivonatot. Ha nincs meg, akkor nálam lehet érdeklődni email-ben, hogy be van-e fizetve erre az évre, vagy a korábbi évekre. Ebben az esztendőben is maradt változatlanul a 7000 Ft-os ajánlott éves támogatási összeg. Vannak akik kicsit kevesebbet tudnak adni, vannak akik magukhoz képest bő kézzel, - de mindannyian jó szívvel fizetik ezt be.

Jelenleg közösségünk 1/3 részétől még nem érkezett egyházfenntartói hozzájárulás. Kérem, hogy legkésőbb karácsonyig próbáljuk eljuttatni (istentiszteletek előtt befizetni vagy utalni), mert a jövő évi választói névjegyzék összeállításánál ezt figyelembe kell vennünk.

Másodszor hálásan köszönjük az év közben küldött adományokat és a templomfelújítás kiegészítő munkálataira eddig összegyűlt anyagiakat. Kérem, hogy aki szeretne még adományt felajánlani ezen az éven, az legkésőbb december 31-ig tegye meg, mert az ezt követően érkező adományok (és minden befizetések) már 2021-hez fognak számítani.

Harmadszor, -bár kevesen éltek vele, de örülünk, hogy az Úr erre indította a szívüket- köszönjük az eljuttatott (összegyűjtött) persely adományokat is.

Mivel még sokan nincsenek rajta a levelező listán, kérem, hogy családtagjainknak, rokonoknak, barátoknak továbbítsuk ezt a levelet.

Áldott várakozást kívánok és a találkozás reményében várok mindenkit szeretettel közösségünkbe!

Áldáskívánással, Orosz István lp.

tovább

Templom felújítás -adakozás - Alsóváros

Orosz István / 2020-10-25 16:58:01

Kedves Testvérek!

A templom várva várt felújítása elkezdődik.

Szerződésünk szerint legkésőbb december 10-én fog véget érni.

A templom felújítás (korszerűsítés) nagy százalékban pályázati pénzből fog megvalósulni (teljes villamos hálózat cseréje, napelem rendszer építése, klíma berendezés, hőpanelek, melegpadló, teljes belső festés).

Viszont felmerültek olyan kiadások is, melyek nem férnek bele a pályázatnak sem az elvi, sem az anyagi kereteibe.

Gondolok itt pl. a konyha berendezéseinek cseréjére, elektromos főzőlap beépítése, új mosogató, ülőalkalmatosságok, konyhabútor, projektor előkészítés és így tovább.

Ezért kérem a testvéreket, hogy amennyiben tehetik, pénzbeli adományaikkal támogassák a kiegészítő munkálatok elvégzését!

Ezt két módon lehetséges:

- banki átutalással gyülekezetünk számlájára:

10700086-70654527-51100005 közlemény: Adomány templom felújításra

- külön borítékban a perselybe helyezve. A borítékra írjuk rá: Adomány templom felújításra. A gyűjtés november végéig fog zajlani.

Mivel a tervezett 1-1 diakóniai hét a karantén idején lett volna, sajnos nem tudtuk megtartani, így az azokból bejövő adományoktól is elestünk. A november alkalmas lehet arra is, hogy akit az Úr arra indít, elhozhatja most a diakóniai perselybe szánt adományát.

Kérem, hogy  aki egyházfenntartói járulékot szokott fizetni, ellenőrizze a saját befizetéseit. Szeretettel fogadjuk ennek az időben történő befizetését is.

Sokat segíthet, ha elküldjük olyan ismerőseinknek ezt az üzenetet, akik lehet, hogy nem járnak templomba, de mégis jó szívvel oda szánják az anyagiakat egy -egy nagy cél elérésére.

Úgy érzem, mérföldkőhöz érkeztünk el gyülekezetünk életében. Már nagyon várjuk a régi, de mégis új, komfortos templomot!

Legyen Isten áldása az életünkön!

tovább