Napi lelki táplálék

Református

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

Jób 13

Jób kifakad barátainak, hogy a bölcselkedésük nem segít, és nem is ér semmit. Felteszi a kérdést, hogy ha bármelyiküket megvizsgálja Isten, vajon jó vége lesz-e. Mi hányszor kerülünk a barátokhoz hasonló helyzetbe? 

Még akár úgy is, hogy jóindulatúan próbálunk tanácsot adni, támogatni? Vajon valóban tiszta a szándékunk? Ha Isten elé állnánk, mi minden derülne ki rólunk, amit esetleg rejtegetünk még önmagunk elől is? Jób fel meri tenni magának a mai kor emberének legnehezebb kérdését: „Mi a bűnöm, mi a vétkem?” (23).

 Tit 3,1–7

Jel 21,1–7

Zsolt 81                                

RÉ 81 MRÉ 81

***

Imádkozzunk azokért a testvéreinkért, akik nagy csalódások, veszteségek, betegségek közepette úgy érzik, nincs reménységük, akiknek a mi együttérző és közbenjáró imánk lehet az út az életbe való visszatéréshez.

Hálaáldozatunkkal támogassuk a Kálvin Kiadó munkáját, ajándékozzunk kálvinos könyveket!

Kun Ágnes Annarss

Napi lelki táplálék

Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet… 1Tim 6,12

Jób 26

Miközben a mi Urunk „elrejtőzködő Isten”, eltakarta trónusát, aközben hatalma abban is megmutatkozik, hogy a természet felett is úr. Rácsodálkozhatunk értelmére, amely szétzúzza a szörnyeteget, kezére, amely átdöfi a kígyót. 

 

tovább

(8) „…egészen elfogott a szánalom.” (Hóseás 11)

Szánalmas az életünk! Szánalmas az én életem és szánalmas a te életed is; mindenkié, minden emberé, minden népé, Isten népéé is. Szánalmas még az is, ahogy tiltakoznál a megállapítás ellen, netán kikérnéd magadnak.

tovább

ÉZSAIÁS 56,1-2.6-7 - Határok nélkül

2016 nyarán barátokat látogattam meg Albániában. Együtt mentünk vasárnap reggel egy evangélikus istentiszteletre. Szép volt albánul hallani azokat a dalokat, melyeket angolul ismertem. 

tovább

2017. december 5. kedd

„Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

 

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább