Napi lelki táplálék

Református

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

5Móz 27

Annyi mindennek állítunk emléket ebben a világban, de mi az számunkra, ami a törvény volt a zsidóságnak; mi emlékeztet minket Isten örök és változhatatlan akaratára? 

Szembesülünk-e azzal, hogy Isten mit vár tőlünk? Ezek nem tét nélküli gondolatok. Következményei vannak az Istennel való kapcsolatunkra nézve. Ha élő kapcsolatban vagyunk a mi Urunkkal, akkor áldás kísér minket, akármerre megyünk. Ha azonban elfeledkezünk Istenünk akaratáról pillanatnyi haszonlesésünkben, akkor az Istennel való közösségünk megszűnik, az áldás eltűnik, és nem marad más, csak az átok.

RÉ 171 MRÉ 354      

Mk 8,1–10

Sándor Balázsrss

Napi lelki táplálék

Ott halt meg Mózes, az ÚR szolgája, Móáb földjén, az ÚR akarata szerint. 5Móz 34,5

5Móz 34

Sokszor átéljük, hogy a munkát, amit mi kezdtünk el, más viszi sikerre, vagy félre kell állnunk, hogy a dolgunkat átadjuk másnak. 

tovább

(52) „…követte Őt az úton.” (Márk 10,46–52)

– Ne spiritualizáljuk el az Igét a vak Bartimeus meggyógyításának történetét magyarázva. Itt nem lelki vakságról van szó. Persze, nagyon sokan vagyunk vakok, lelki értelemben: nem látjuk az Istent, nem látjuk az irányt, rosszul döntünk. 

tovább

ZSOLTÁROK 86,11-17 - Saját fegyverrel verni

A zsoltár második részében az imádkozó hangja még erőteljesebb. Ami a fenyegetettségét és ellenségeit illeti, konkrétabbá válik (14). 

tovább

2017. június 24. szombat

„De Isten meghallotta a fiú hangját… És Isten megnyitotta az asszony szemét, úgyhogy meglátott egy forrást. Odament, megtöltötte a tömlőt vízzel és megitatta a fiút.” (1Mózes 21,17.19)

 

tovább

Túrmezei Erzsébet: Futok

,, Én tehát nem céltalanul futok, hanem egy határozott cél felé " (1Kor. 9,26)

Ballag, botorkál, sétál, lépeget...
megy,fut, szalad... sántikál, vánszorog...
Hány szép szavad van, édes magyar nyelvem
arra, hogyan teszem meg az utat,
hogyan közeledem a cél felé.

tovább