Napi lelki táplálék

Református

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

4Móz 28,1–15

„Ezt a tűzáldozatot mutassátok be az Úrnak: naponta két hibátlan egyéves bárányt állandó égőáldozatul” (3). Isten minden nap emlékeztetni akarta népét arra, hogy bűneik miatt szükségük van az ő kegyelmére. 

Csak hibátlan bárányt lehetett áldozni. Előremutat ez az isteni rendelkezés arra a tökéletes Bárányra, Jézus Krisztusra, aki „...egyszer áldoztatott fel, hogy sokak bűnét elvegye” (Zsid 9,28). Ez volt a tökéletes, örök érvényű engesztelő áldozat.

RÉ 369 MRÉ 249           

1Pt 1,1–12

Vad Zsigmondrss

Napi lelki táplálék

„Amit én teszek, most még nem érted, de később majd megérted.” Jn 13,7b

Jn 13,1–11

Jézus alázata egészen lenyűgöző. A mindenség Ura a tanítványok lábát mossa, mint egy rabszolga. Hogy tudott ennyire alázatos lenni? Honnan volt ehhez ereje? 

tovább

(43) „Aki bölcs… értse meg az Úr kegyelmes tetteit!” (Zsoltárok 107)

A legnagyobb ajándék az, Isten ajándéka, a bölcsesség bölcsessége, HA VALAKI TUDJA, HOGY KEGYELEM ALATT VAN és így tekint életének minden eseményére (43).

tovább

1Sámuel 3,10-4,1A - Sikeres vizsga

Isten először jelenik meg Sámuel életében személyesen. Az üzenet miatt, amit Isten a tudomására hoz, elég kellemetlen helyzetbe kerül Sámuel. 

tovább

2018. március 19.

A kárhozat útja 3.

Ha valaki nem marad én bennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek. (Jn 15,6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ó, Istenem…

Ó, Istenem, szabadíts meg engem magamtól.
Tövig, gyökérig hamisság vagyok.
Hamis, hazug, üres, idétlen élet,
Korcs mozdulatok és hiú beszédek.

tovább