Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2018. január 23. kedd

Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. (Fil 4:13)

Valamelyik gyermeked, vagy unokád miatt fáj a lelked? Ehhez is van erő a Krisztusban. Vidd imádban Ő elé – ez a megoldás.

Gyászolsz? Hiányzik valaki, aki eddig melletted volt, akivel eddig törődhettél, aki eddig olyan kerekké tette az életedet? Ez is Krisztusban hordozható el. Csak benne.

Biztosan hallottad, hogy a közelmúltban lezuhant egy repülőgép, melyen egy brazil focicsapat is utazott. Egy ilyen tragédia az egész világot megrázza, vagy legalábbis elgondolkodtat bennünket még akkor is, ha nem utazott ismerősünk a gépen. A tragédiának volt néhány túlélője is. Ez elég ritka egy repülőgép lezuhanása kapcsán. Az egyik túlélő az említett focicsapat kapusa volt, aki azonban annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy végül elhalálozott. Ám előtte, a halálos ágyán így búcsúzott el a feleségétől a telefonba: „Jézus, kérlek vigyázz a családomra, és segíts át a túloldalra. A barátaim már várnak a mennyben, szükségük van egy kapusra.” Volt ereje ehhez is…Krisztusban…

Pál úgy látta magát, mint akinek mindenre van ereje. Krisztusban. S tényleg volt. Amikor az egyik helyen az életéről beszél, hosszan leírja szenvedéseit. De azt is, hogy az Úr mindegyikben vele volt, nem hagyta magára, erőt adott számára. Mert elhitte, hogy Krisztus mindenre elég. És mi elhisszük? Így gondolkodunk és élünk? (Katona Béla)

***

Imádság:

Nem győzök elégszer hálát adni a tőled kapott erőért Uram! Ma is megteszem. Áldalak érte! Ámen

***

A nap gondolata:

Isten talán nem válaszol minden kérdésedre, legalábbis nem úgy, ahogy szeretnéd. De légy nyugodt: ő munkálkodik. Márpedig mivel munkája gyakran nagyobb, hogysem fel tudnád fogni, nem fog zavarni olyan részletekkel, amikkel úgysem tudnál mit kezdeni.rss

Napi lelki táplálék

Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Jn 10,27

Lk 12,33–40

 „…legyetek készen…” (40). A krisztusi embernek mindig készen kell állnia Ura visszatérésére, „könnyű batyuval” útra készülve, mint az Egyiptomból kivonuló zsidók, felövezve magát, mint az Aháb szekere előtt futó Illés. 

tovább

(10) „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme…” (Példabeszédek 9)

MILYEN A HITBŐL FAKADÓ BÖLCSESSÉG? (10)

– 1. Az Úr félelméből fakadó bölcsesség tele van életörömmel. Ez az életöröm az Isten ajándéka. Ennek az életörömnek része, hogy van saját életterünk, vannak Istentől kapott javaink – áldott munkánk gyümölcsei: házunk, asztalunk, ennivalónk –, amelyeknek egy részét megoszthatjuk másokkal, miközben a másik rész csak a miénk. 

tovább

Lukács 21,1–4 - Két fillér

Az özvegyasszony talán nem is tudott volna többet adni, mint egy kétfilléres, vagy annyit tehetett volna, hogy lemond az adakozásról, és nem ad semmit. 

tovább

2018. március 5.

Apollós bizonyságtétele

Eközben Efézusba érkezett egy Apollós nevű alexandriai származású zsidó férfi, aki ékesen szóló és az Írásokban jártas ember volt. (ApCsel 18,24)

 

tovább

Reményik Sándor: Ne ítélj

Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

tovább