Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2017. november 20. hétfő

Megmosva

Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. (Jn 15,3)

 

Mi szükséges ahhoz, hogy az Ige elvégezze a maga tisztító munkáját? Szükséges, hogy engedelmeskedjünk az Ige munkájának. Amikor Jézus a tanítványok lábait akarta megmosni, csak Péter volt az, aki ellenkezett, aki nem tartotta magát méltónak arra, hogy Jézus megmossa. De amikor Jézus megmondta, hogy ha ellenkezik semmi közük nincs egymáshoz, akkor engedelmesen hajlott meg Ura előtt és kész volt a fejét és az egész testét is odaadni, hogy teljesen megmosódjon.

Vajon te szoktál ellenkezni Jézussal, amikor meg akar mosni az ő beszédével, ha igen, akkor semmi közöd sincs Jézushoz. Ha előtted kedvesebb az a szenny, ami a világban rád ragad, kedvesebb az a piszok, ami rárakódott szívedre, mint Jézus, ha te félsz attól a tisztító víztől, ami az Ő beszéde, akkor nem vagy méltó Jézushoz.

Engedd oda magadat engedelmesen Uradnak. Ő tudja jól, hogyan kell téged megmosni. Ott is megmos, ahol észre sem vetted magadban a szennyet. Add oda magad Jézusnak, és Ő megmos teljesen. Megmos úgy, hogy rólad is elmondhatja: Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek.

(Prókai Árpád)

***

Imádság:

Úr Jézus! Szavad tisztít, ha hallgatok rá és engedelmes vagyok. Ilyen hozzáállással szeretnék élni. Tisztogass naponként szavaddal! Ámen

***

A nap gondolata:

Isten azért adta a Szentírást, hogy alapjaiban alakítsa át az életünket.rss

Napi lelki táplálék

Gedeon azonban ezt mondta az Istennek: Ne haragudj meg reám, ha még egyszer szólok! Hadd tegyek próbát még egyszer a gyapjúfürttel… Bír 6,39a

2Móz 6,1–13

„…visszaemlékezem szövetségemre” (5). Isten az engedelmesség feltétele alatt a legképtelenebb helyzetből szabadítja ki népét. Nem a körülmények nagysága számít, hanem az, hogy Isten minden létező terhelő körülménynél hatalmasabb. 

tovább

(38) „Őrizkedjetek az írástudóktól…” (Márk 12,35–44)

MI A BAJ AZ ÍRÁSTUDÓKKAL?

– 1. Nem az a baj az írástudókkal, hogy az első helyeken, a főhelyeken ülnek. Van, amikor annak az ideje van, hogy az ember első helyeken üljön, de az felelősséggel jár. 

tovább

LUKÁCS 8,4–15 - Elképzelhetetlen hozam

Vidéken élek egy tanya szomszédságában. Naponta látom, ahogy gazdálkodik a szomszédom. Nemsokára itt a búzaaratás ideje. 

tovább

2018. július 2.

A Lélek segít

„Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodással.”(Róma 8,26).

 

tovább

R. Berde Mária: Imádság imádságért

Csarnokaid most zúgnak, mint a méhes.
Eléd járul a testi-lelki éhes
Mind, mind, ki magát irgalmadba szánta.
- Hídfőre így gyűl poklos, béna, sánta. -

Van, ki anyagot koldul: vackot, étket.
Más bocsánatra tart fekete vétket.
Vagy kicsikarna tőled csudatételt:
Törvényeid alól pártos kivételt.

tovább