Napi lelki táplálék

Napi Ige és gondolat

Isten Igéjének rövid, gyakorlati magyarázata naponta, kiegészülve egy bölcs gondolattal és egy imádsággal.

2017. november 20. hétfő

Megmosva

Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. (Jn 15,3)

 

Mi szükséges ahhoz, hogy az Ige elvégezze a maga tisztító munkáját? Szükséges, hogy engedelmeskedjünk az Ige munkájának. Amikor Jézus a tanítványok lábait akarta megmosni, csak Péter volt az, aki ellenkezett, aki nem tartotta magát méltónak arra, hogy Jézus megmossa. De amikor Jézus megmondta, hogy ha ellenkezik semmi közük nincs egymáshoz, akkor engedelmesen hajlott meg Ura előtt és kész volt a fejét és az egész testét is odaadni, hogy teljesen megmosódjon.

Vajon te szoktál ellenkezni Jézussal, amikor meg akar mosni az ő beszédével, ha igen, akkor semmi közöd sincs Jézushoz. Ha előtted kedvesebb az a szenny, ami a világban rád ragad, kedvesebb az a piszok, ami rárakódott szívedre, mint Jézus, ha te félsz attól a tisztító víztől, ami az Ő beszéde, akkor nem vagy méltó Jézushoz.

Engedd oda magadat engedelmesen Uradnak. Ő tudja jól, hogyan kell téged megmosni. Ott is megmos, ahol észre sem vetted magadban a szennyet. Add oda magad Jézusnak, és Ő megmos teljesen. Megmos úgy, hogy rólad is elmondhatja: Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek.

(Prókai Árpád)

***

Imádság:

Úr Jézus! Szavad tisztít, ha hallgatok rá és engedelmes vagyok. Ilyen hozzáállással szeretnék élni. Tisztogass naponként szavaddal! Ámen

***

A nap gondolata:

Isten azért adta a Szentírást, hogy alapjaiban alakítsa át az életünket.rss

Napi lelki táplálék

...hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással. 2Tim 4,2

2Tim 4,1–5

Az egyház számára Isten országa, az Úr eljövetele és az ítélet napja a legfontosabb támpontok (1), amelyekre nézve Pál minőségi helytállásra hívja fel Timóteus figyelmét. 

tovább

(14) „Letaroltátok a szőlőt…” (Ézsaiás 3,1–15)

FÁJ-E MÉG (MÁR) VALAKINEK AZ A KÁOSZ ÉS PUSZTÍTÁS, amivel az emberi bűn letarolja az Istentől kapott világot? Fáj-e, hogy emberileg senki és semmi nem tudja megakadályozni ezt a „vandalizmust”, mert lényegileg nem változik semmi, csak a tarolás módszerei változnak.

tovább

ÉZSAIÁS 62,6-12 - Bepillantunk Isten szívébe

Az egyik leglátványosabb várrendszer, amit láttam, az a Carcassonne Dél-Franciaországban. Bástyák és tornyok állnak körben a kettős várfalon. 

tovább

2017. december 14. csütörtök

Hazug ígéreteink

„A harmadik napon azonban, amíg ezek seblázban szenvedtek, fegyvert ragadott Jákób két fia, Simeon és Lévi, Dina bátyjai, rátörtek a gyanútlan városra, és legyilkoltak minden férfit.  Hamórt is meg a fiát, Sikemet is kardélre hányták, Dinát pedig kihozták Sikem házából, és elmentek. Így törtek rá Jákób fiai a sebesültekre, a várost pedig kifosztották, mert megbecstelenítették a húgukat. Juhaikat, marháikat, szamaraikat és ami csak a városban és a mezőn volt, elvitték magukkal. Minden vagyonukat, valamint gyermekeiket és asszonyaikat is mind foglyul ejtették, a házakat pedig teljesen kifosztották.” (1Móz 34, 25-29)

tovább

V. Thilo (Ford.: Túrmezei Erzsébet): Bezörget mindenütt!

Most készítsd, Isten népe,
a szívedet elő!
A bűnösöknek üdve,
az Isten hőse jő,
Kit irgalomból küld,
mint rég ígérte néked,
mert Ő a fény, az élet!
Bezörget mindenütt!

tovább