Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

1 THESSZALONIKA 1,1-5 - A nagymamám és én

Milyen sokszor énekeltük együtt nagymamámmal a Napfivér, holdnővér című film híres dalát: „Róla beszél fű, virág, verebek és pacsirták, rügyező és lombos fák, a simogató szél.

Énekel a tarka rét, patak, folyó, vízesés, napsütéses kéklő ég, Ő a békesség.” A nagyimmal töltött órák hosszú távon is hatással vannak rám. Énekei és meséi egy mennyei Atyáról szóltak, akinek én sokkal kedvesebb vagyok, mint nekem a kedvenc madaraim. Később a tanulmányaim idején nagymamám sok száz kilométer távolságba került. De ha levelet vagy csomagot kaptam tőle, mindig visszarepültem gondolatban a kredenchez. Azóta nagyim már nem tud levelet írni, de minden telefonhívása alkalmával elmondja, hogy: „Gyermekem, imáim kísérnek téged.” Naponta érzem, hogy nagymamám betartja a szavát. Szavak, melyek a szívemet megérintik. Levelek, amelyektől otthon érzem magam az életben. Imádságok, amelyek tartást adnak nekem. Mennyei ajándékok ezek a szeretteinktől és hittestvéreinktől. Nagyim kicsit olyan nekem, mint Pál lehetett akkoriban a thesszalonikai gyülekezetnek.

 rss

Napi lelki táplálék

Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet… 1Tim 6,12

Jób 26

Miközben a mi Urunk „elrejtőzködő Isten”, eltakarta trónusát, aközben hatalma abban is megmutatkozik, hogy a természet felett is úr. Rácsodálkozhatunk értelmére, amely szétzúzza a szörnyeteget, kezére, amely átdöfi a kígyót. 

 

tovább

(8) „…egészen elfogott a szánalom.” (Hóseás 11)

Szánalmas az életünk! Szánalmas az én életem és szánalmas a te életed is; mindenkié, minden emberé, minden népé, Isten népéé is. Szánalmas még az is, ahogy tiltakoznál a megállapítás ellen, netán kikérnéd magadnak.

tovább

ÉZSAIÁS 56,1-2.6-7 - Határok nélkül

2016 nyarán barátokat látogattam meg Albániában. Együtt mentünk vasárnap reggel egy evangélikus istentiszteletre. Szép volt albánul hallani azokat a dalokat, melyeket angolul ismertem. 

tovább

2017. december 5. kedd

„Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

 

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább