Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

PÉLDABESZÉDEK 3,13-26 -Életbölcsesség

Szomszédasszonyommal gyakran beszélgetek mindenféléről. Sajátos világnézete mélyen megdöbbent : szerinte Isten egy magasabb hatalom, Aki mellettem áll, de csak akkor, ha szükségem van Rá. 

A Biblia egy háborúkról és a zsidóságról szóló könyv, nem érdemes olvasni. A vallásoknak ugyanaz az istenük, csak más neve van az istenségeknek. Menny és örökkévalóság –, na, ezt majd még meglátjuk… Kijelentéseinek és bölcsességeinek alapjait viszont ő maga alkotta. És ha nincs igaza? Beszélgetéseink során mindig a Bibliára utalok, mint információim forrására. Örülök annak a bizonyosságnak, amit Isten szava nekünk ajándékoz. Még a színfalak mögé is benézhetünk, hogyan keletkezett a világ (19-20), felismerhetjük hozzánk, emberekhez fűződő szeretetét és tudhatjuk, hova megyünk. Ez számomra biztonságot, védelmet és ráadásul egészséges alvást ajándékoz. Ezt a bölcsességet élem át, ami érezhetően kihat hétköznapjaimra. Mert aki Istenben bízik, az egy bölcs, tapasztalt ember: „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme...” (Péld 9,10)

***

Jézus is sokat mesélt bölcs és ostoba emberekről, hogy egyértelműen kiemelje az isteni bölcsességet. Olvassuk el a Mt 25,1-13- at és a Luk 6,46-49-t!rss

Napi lelki táplálék

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme… 1Tim 6,10

Jób 25

Isten semmihez sem hasonlítható nagysága, és az ember törpesége – megcáfolhatatlan tény. 

tovább

(11) „Efraim betanított üsző, szeret gabonát nyomtatni.” (Hóseás 10)

Nincs élet iga nélkül. Illúzió, hogy létezik szabadság. Az igába szorított élet lehet egyedül szabad élet: rendben, keretek között, munkában, mások számára is hasznosan.

tovább

ZSOLTÁROK 4 - PMS

A kedvenc kávézómban ülök. Megengedem ezt ma magamnak. Az éjszaka nyugtalan volt. Rosszul, feszülten és nyomottan érzem magam a bőrömben. 

tovább

2017. december 4. hétfő

 „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok…” (Fil 1:3)

tovább

Venyercsán László: Ki várni tud

Oly jó Istenre csendben várni –
Istennel rövid a messzi út,
hisz nemcsak az út, a cél is Ő,
s nem veszít időt, ki várni tud.

tovább