Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

PÉLDABESZÉDEK 3,1-4 - Dicséret és elismerés

Korábban, amikor édesanyám megjött a fodrásztól, mindig feszülten figyelt arra, mit is szól majd édesapám az új frizurájához. „Nem tűnik fel semmi?” – hallottam csalódott kérdését, amikor apámtól nem kapott dicsérő szavakat már köszönéskor. 

Már gyerekként is világos volt: anyám szép akart lenni, hogy dicséretet és elismerést kapjon. És, tegyük kezünket szívünkre: valahol, valahogyan mi is ugyanezt kívánjuk, ugye? Talán nem mindenki a szépség területén… Mindenki számára fontos, hogy azok az emberek, akikkel együtt élünk, nézzenek fel ránk és ismerjenek el minket. Ez a vágyakozás hajt és motivál minket minden fáradozásunkban és tettünkben. A gond csak az, hogy környezetünk elismerése néha elmarad. A döntő kérdés akkor úgy hangzik: Ebben a helyzetben most összedől számunkra a világ? Vagy belsőleg megnyugszunk, mert tudjuk, hogy Isten ismeri szívünket, látja fáradozásainkat és megadja azt az elismerést, amit megérdemlünk? Többet is ajándékoz annál, mint megérdemlünk!

***

Kinek tudnánk ma szeretetünket és hűségünket azáltal kimutatni, hogy megajándékozzuk őt dicséretünkkel és elismerésünkkel?rss

Napi lelki táplálék

A parancs célja pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és képmutatás nélküli hitből fakadó szeretet. 1Tim 1,5

Jób 19

Jób összefoglalja, hogy milyen veszteségek érték, és szelíden annyit kérdez, meddig akarják még gyötörni. Jób hitvallása az Ószövetség teológiájának csúcsa, szinte az Újszövetség előképe: „…tudom, hogy az én megváltóm él…” (25). 

tovább

(1) „…nincs…” (Hóseás 4)

Ha nincs levegő, megfulladunk. De nem csak a levegő hiánya lehet halálos. Hóseás próféta felsorolja ezeket az életveszélyes, kárhozatos hiányokat, amelyeknek „kötele ott van a nyakunkon”.

tovább

1 THESSZALONIKA 3,6-13 - Jobban is érezhetnénk magunk

A rossz hírek nyomasztóan vagy bénítóan hatnak ránk. A jó hírek éppen ellenkező hatásúak. „Pál, Pál! Timóteus visszatért Thesszalonikából!” 

tovább

2017. november 28. kedd

Látni Isten arcát

„De Jákób ezt mondta: Ne úgy, hanem ha elnyertem jóindulatodat, fogadd el tőlem ezt az ajándékot! Mert amikor megláttam arcodat, mintha Isten arcát láttam volna, olyan kedvesen fogadtál. Fogadd el ajándékomat, amelyet áldásommal vittek neked, hiszen Isten kegyelmes volt hozzám, és van mindenem…”(1Móz 33, 10-11)

 

tovább

Nagy Méda: Magasztalás

Vagy. Léted sugárzó fénye ott ragyog
minden ember szemén.
A fűszál harmatában is Te tükröződöl,
és a fák lombkoronája is a Te neved suttogja.

tovább