Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

EZSDRÁS 5,1-17 - Ha tovább tart

Már tizenhét éve tart az építkezés. Nem egyszerű az építkezést folytatni, miközben a szomszédok akadályozzák a munkát és még az egzisztenciájukat is meg kell teremteni. 

A kezdeti lendület elfogyott. Ekkor Isten támogatást küld. Haggeus és Zakariás próféták emlékeztetik a népet Isten ígéreteire, és az Istennel való kapcsolatot helyezik a középpontba. Lelki támogatásuk új erőt ad a fáradozóknak. Időközben lett egy másik perzsa helytartó, akinek felelősséggel tartoznak a nép elöljárói. Pontosan el tudják magyarázni, miért építik a templomot. Ehhez röviden összefoglalják a templom múltját, bizonyságot tesznek Istenről és nem hallgatják el bűneiket sem (11-12). Az új helytartónak ez elég rejtélyesnek tűnik, ezért kérdését elküldi a királynak. Az építkezés mégis halad tovább. Isten pedig ebben a kritikus helyzetben még egyértelműbb támogatást ad Dáriusz által. Isten kitartó. Pont akkor gondoskodik, amikor saját erőnk nem elég. Nekem is szükségem van újra és újra lelki támogatására, hogy hű maradjak és ne fáradjak el a hitben. A kritikával és akadályokkal való küzdés önmagában nem ok arra, hogy feladjuk. Ez segíthet nekem abban, hogy felismerjem, mi a fontos.

***

Mennyei Atyám, segíts, kérlek, hogy akkor is meg tudjam vallani a hitemet, ha az életvitelem okára kérdeznek rá tőlem. Ámen.rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább