Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

MIKEÁS 6,8 - Figyelmesen járni Istenünkkel

Életem fordulópontjain mindig elkísért ez a bibliai vers. Hans Walter teológus így fordítja: „Ember, közöltem veled, mi a jó és mit keres Jahve nálad: semmi mást, mint igazságot gyakorolni, szeretni a kedvességet és figyelmesen járni Isteneddel.” 

Olvassuk el a 8. verset összefüggéseiben, ha van időnk rá. Ez egy izgalmas szakasz: maga Isten folytat jogi vitát Izráellel. A 6. és 7. versben népe felteszi magának a kérdést: Mivel menjünk Isten elé? Mit szeretne tőlünk? És aztán folytatja: „Megmondtam neked!” Tehát nem kell sokáig töprengened, már rég megmondtam neked, mit keresek nálad: „Légy igazságos, szeresd a kedvességet és járj figyelmesen Isteneddel!” Figyelmesen járni Isteneddel! Olyan helyzetekben, amikor még nem igazán tudtam, hogy mi következik, amikor több kérdésem volt, mint helyes válaszom, akkor segített nekem ez az Ige, hogy a lényeges dolgokra koncentráljak. Figyelmesen járni csak lassan odafigyelve lehet. Ha Benne bízom, akkor Ő lépésről lépésre vezet.

***

Istenhez ragaszkodni, ez az én erőm.

AUGUSTINUSrss

Napi lelki táplálék

Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is előhozza Jézus által, vele együtt. 1Thessz 4,14

1Thessz 4,13–18

„...így mindenkor az Úrral leszünk” (17). Hogy ki mikor megy el a „minden élők útján”, a legtöbb esetben titok. Elköltözésünk ideje és módja jó esetben csak sejtés. Urunk visszajövetelének ideje azonban még ennél is titokzatosabb. 

tovább

(2) „Most pedig elmondom neked a való igazságot…” (Dániel 11,2–20)

A próféta, közeledve saját korához, egyre gazdagabb történelmi adatok birtokában kapja a kijelentést. Az igeszakaszban leírt történeti ív 300 évet ölel át. A görögök visszaverik a perzsákat. I. Dáriusz Marathonnál Kr. e. 490-ben szenved vereséget a görögöktől. 

tovább

ZSOLTÁROK 51,1-8 - Következmények

Vajon hogyan hangzott Betsabé imádsága az események (2Sám 11-12) után? Talán így: „Uram, bárcsak visszafordíthatnám az időt! Hűtlen voltam, elszakítottak a férjemtől. 

tovább

2017. november 20. hétfő

Megmosva

Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. (Jn 15,3)

 

tovább

Dicsérje Őt a köd is!

Minden lélek és minden létező,
hó és szélvihar, tűz és jégeső,
Dicsérjétek az Urat!

tovább