Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

MIKEÁS 6,8 - Figyelmesen járni Istenünkkel

Életem fordulópontjain mindig elkísért ez a bibliai vers. Hans Walter teológus így fordítja: „Ember, közöltem veled, mi a jó és mit keres Jahve nálad: semmi mást, mint igazságot gyakorolni, szeretni a kedvességet és figyelmesen járni Isteneddel.” 

Olvassuk el a 8. verset összefüggéseiben, ha van időnk rá. Ez egy izgalmas szakasz: maga Isten folytat jogi vitát Izráellel. A 6. és 7. versben népe felteszi magának a kérdést: Mivel menjünk Isten elé? Mit szeretne tőlünk? És aztán folytatja: „Megmondtam neked!” Tehát nem kell sokáig töprengened, már rég megmondtam neked, mit keresek nálad: „Légy igazságos, szeresd a kedvességet és járj figyelmesen Isteneddel!” Figyelmesen járni Isteneddel! Olyan helyzetekben, amikor még nem igazán tudtam, hogy mi következik, amikor több kérdésem volt, mint helyes válaszom, akkor segített nekem ez az Ige, hogy a lényeges dolgokra koncentráljak. Figyelmesen járni csak lassan odafigyelve lehet. Ha Benne bízom, akkor Ő lépésről lépésre vezet.

***

Istenhez ragaszkodni, ez az én erőm.

AUGUSTINUSrss

Napi lelki táplálék

Az a nap pedig, amelyen Jézus a sarat csinálta, és megnyitotta a szemét, szombat volt. Jn 9,14

Lk 9,37–50

Jézus korában sem volt másként, mint napjainkban, szeretünk ön-magunkról többet gondolni, mint akik vagyunk. 

tovább

(6) „…megérti a példázatot és a hasonlatot…” (Példabeszédek 1,1-19)

Gyökössy Endre „Mai példázatok” című könyve történetekben világítja meg egy-egy bibliai szakasz üzenetét. A történetet írja le a szerző, az igehely megjelölése pedig csak a történet címe mellett szerepel, mégis a történet lesz eszközzé, amely mindenben az Ige üzenetét szolgálja.

tovább

Lukács 19, 11–19 - Megéri hűségesnek lenni?

Egy idős, kisvárosi templomba járó nénike azt mondta egyszer a lelkészének: „Isten nem mindig osztogat királyi módon, de ha hűségesen járunk Vele, akkor is ott leszünk, amikor azt teszi.” 

tovább

2019. február 25. hétfő

Bízott az ÚRban, Izráel Istenében; nem volt hozzá hasonló senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR parancsolt Mózesnek. (2Kir 18:5-6)

 

 

tovább

Reményik Sándor: Ne ítélj

Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

tovább